Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

DXY 18 ayın zirvesine yakın: Dolar 49,35 TL sınırında

Orta Doğu'daki çatışmalar ve enerji fiyatlarına ilişkin belirsizlikler doları desteklerken yatırımcılar Fed'in faiz kararına yön verecek ABD enflasyon verisini bekliyor.
DXY 18 ayın zirvesine yakın: Dolar 49,35 TL sınırında
HABER GİRİŞ

Dolar, Orta Doğu’da tırmanan gerilimin güvenli liman talebini desteklemesiyle pazartesi günü 18 ayın en yüksek seviyelerine yakın seyretti. Dolar endeksi, altı büyük para birimi karşısındaki değerini ölçen gösterge olarak 102,16 seviyesinde hafif gerilese de geçen hafta gördüğü zirveye yakın kaldı.

Sizce Dolar Fiyatı Ne Olur?
Sonuçları görmek için lütfen katılım sağlayınız.
Düşük
Düşeceğini Düşünüyorum
Yükseleceğini Düşünüyorum
Yüksek

Dolar/TL TSİ 08.55 sularında yüzde 0,14 yükselişle 49,3334 TL seviyelerinde gezinirken, tüm zamanların zirvesi olan 49,3567 TL seviyelerine yakın seyrediyor.

EUR/USD paritesi yüzde 0,15 yükselişle 1,1202 dolarda seyrederken, aylık yüzde 3,4 oranında kayba işaret ediyor. GBP/USD paritesi ise yüzde 0,07 yatay pozitif seyirle 1,324 dolarda işlem görüyor.

Yemen’deki İran destekli Husilerin Suudi Arabistan’a yönelik saldırılarını artırması ve hafta sonu iki tankerin hedef alınması petrol fiyatlarında dalgalanmaya yol açtı. ABD Başkanı Donald Trump’ın Rusya ile Ukrayna arasında enerji saldırılarını durdurmaya yönelik ateşkes açıklaması ise fiyatlar üzerinde aşağı yönlü baskı oluşturdu. Brent petrolün vadeli varil fiyatı Asya işlemlerinde yüzde 1,4 düşüşle 103,3 dolara geriledi.

Commonwealth Bank of Australia analistleri, Husilerin Suudi Arabistan’ın enerji tesislerine yönelik saldırılarını sürdürmesinin petrol fiyatlarını ve doları destekleyebileceğini belirtti. İran’ın ABD’nin barış teklifini aldığını doğrulamasına rağmen bu hafta önemli bir ilerleme beklemediği ifade edildi.

Piyasaların odağında çarşamba günü açıklanacak ABD tüketici fiyat endeksi verisi bulunuyor. Veri, Fed’in ekim ayı sonundaki faiz toplantısı öncesinde para politikasına ilişkin beklentiler açısından önem taşıyor.

Geçen ay 2023’ten bu yana ilk kez faiz artıran Fed’in yeni bir adım atıp atmayacağı yakından izleniyor. CME FedWatch verilerine göre piyasalar, Fed’in bu ay faizleri sabit tutma olasılığını yüzde 81 olarak fyatlıyor. Bu oran bir ay önce yüzde 51 düzeyindeydi.

Yasal uyarı: Bu haber sadece bilgilendirme amaçlıdır. Paratic.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri ve mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Bu haberde yer alan görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihinize uygun olmayabilir. Bu nedenle yalnızca burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı verilmesi uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Manşet Haberleri

Hizmetlerimizi geliştirmek ve yasal mevzuata uygun şekilde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve iptal için Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2026/3Ç Kar/Zarar 30.12%-69.88%
Hesabınızı şimdi oluşturun!
Kolay kayıt, hızlı işlem ve uzman analizlerle başarıya giden yolda lider adımı atın.