Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

JPMorgan’dan Türkiye Açıklaması: Yatırımcılar İkna Oldu

JPMorgan CEEMA Borçlanma Piyasaları Müdürü Stefan Wailer, TCMB’nin New York’ta yatırımcılarla yaptığı toplantıyı değerlendirdi. İşte detaylar;
JPMorgan’dan Türkiye Açıklaması: Yatırımcılar İkna Oldu
HABER GİRİŞ

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Hafize Gaye Erkan’ın yurt dışında yatırımcılarla teması yakından takip ediliyor. JPMorgan’dan Stefan Weiler, 11 Ocak’ta gerçekleştirilen toplantıya yönelik yorumlarını paylaştı.

Weiler’a TCMB’nin yabancı yatırımcılar ile görüşmesinde nasıl sonuçlar alındığı soruldu. New York’ta yapılan yatırımcı toplantısının önemli olduğunu vurgulayan Weiler, bunun son yıllarda yapılmış bir şey olmadığını söyledi. Hem Erkan’ın hem de Şimşek’in verdiği mesajların önemli olduğunu belirtti.

Yatırımcıların söz konusu toplantıyla ilgili geri dönüşlerinin yapıcı olduğunu ifade etti ve yatırımcıların politika değişikliğinden cesaret bulduğunu ifade etti. Weiler, toplantıya katılan yatırımcıların Türkiye’deki dezenflasyon sürecine ikna olduğunu paylaştı.

Türkiye’nin son dönemde ekonomi alanında uyguladığı politikalar ve faiz artırımları yabancı yatırımcıların ve kuruluşların ilgisini çekmeye devam ediyor. Moody’s 12 Ocak tarihinde Türkiye’nin görünümünü “durağan”dan “pozitif”e çevirdi.

Dünyanın önde gelen tahvil yöneticisi Pimco ise 18 Ocak tarihinde Türkiye’nin kredi notunun yeniden yatırım yapılabilir seviyeye gelme yolunda olduğunu açıkladı. Raporda Türk varlıklarına yönelik önemli ifadeler yer aldı.

GCM Yatırım Banner
Yasal uyarı: Bu haber sadece bilgilendirme amaçlıdır. Paratic.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri ve mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Bu haberde yer alan görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihinize uygun olmayabilir. Bu nedenle yalnızca burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı verilmesi uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Manşet Haberleri

Hizmetlerimizi geliştirmek ve yasal mevzuata uygun şekilde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve iptal için Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2024/4Ç Kar/Zarar 29.65%-70.35%
Piyasalar yükselişte veya düşüşte olabilir.
Fiyat beklentini iki yönlü değerlendir.