Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

İmamoğlu gözaltına alındı: “Suç örgütü lideri şüpheli”

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu dahil 100'den fazla şüpheli için çeşitli suçlardan gözaltı kararı verildi. İşte nedeni:
İmamoğlu gözaltına alındı: “Suç örgütü lideri şüpheli”
HABER GİRİŞ

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun da aralarında bulunduğu 100’den fazla şüpheli, hakkında çeşitli suçlardan gözaltına alındı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından karar verilirken, gözaltı kararları İBB’ye yönelik kent uzlaşısı ve CHP’de para sayma görüntüleri olarak anılan yolsuzluk suçlamalarıyla bağlantılı olarak verildi.

Şüpheliler hakkında, “suç örgütü, irtikap, rüşvet, dolandırıcılık, ihaleye fesat karıştırma” gibi suçlardan gözaltı kararı verildiği açıklandı. Başsavcılık tarafından yapılan yazılı açıklamada, İmamoğlu “suç örgütü lideri şüpheli” olarak anıldı.

İBB Medya A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ongun, Tuncay Yılmaz, Fatih Keleş, Ertan Yıldız’dan ise örgüt yöneticisi şüpheliler olarak bahsedildi.

Yolsuzluk soruşturmasına dair Başsavcılık açıklaması

Başsavcılık’tan yapılan açıklamada, “Şüpheliler ve bu şahıslarla bağlantılı 95 şüpheli olmak üzere toplam 100 şüpheli hakkında suç örgütü yöneticisi olmak, suç örgütüne üye olmak, irtikap, rüşvet, nitelikli dolandırıcılık, kişisel verileri hukuka aykırı ele geçirme, ihaleye fesat karıştırmak suçlarından eş zamanlı yakalama, gözaltı, arama ve el koyma işlemleri icrası amacıyla İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne talimat verilmiştir,” ifadeleri yer aldı.

Kent uzlaşısı kapsamında gerçekleştirilen soruşturmada İmamoğlu ile birlikte İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat, Şişli Belediye Başkanı Resul Ekrem Şahan, Reform Enstitüsü Başkanı Mehmet Ali Çalışkan ve Şişli Belediye Başkan Yardımcısı Ebru Özdemir dahil beş kişi gözaltına alındı.

Gözaltı kararları üzerine CHP Genel Başkanı Özgür Özel İstanbul’a giderken, CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek, Pazar günü İmamoğlu’nun tek aday olduğu cumhurbaşkanı adaylığı ön seçiminin tüm üyelerin katılımıyla yapılacağını söyledi.

İmamoğlu: “Büyük bir zorbalıkla karşı karşıyayız”

Sabah erken saatlerde sosyal medya platformu X üzerinden bir video paylaşan İmamoğlu, evinin önünde yüzlerce polisin olduğunu belirtti.

İmamoğlu, “Üzülerek söylüyorum. Milletimizin iradesini gasp etmeye çalışan bir avuç akıl, sevgili polislerimi kötülüğe alet ederek 16 milyon İstanbullunun kapısına yüzlerce polis yığmıştır. Büyük bir zorbalıkla karşı karşıyayız ama yılmayacağız. Ben kendimi milletime emanet ediyorum. Dimdik ayakta duracağımı herkes bilsin. Onun bu süreci aparat gibi kullanan aklıyla mücadeleye devam edeceğim. Yüzlerce polisi İBB Başkanı’nın evine getirdiler,” dedi.

Vatan Caddesi’ne çıkan yollar kapatıldı

İmamoğlu Vatan Caddesi’ndeki Emniyet Müdürlüğü’ne götürülürken, İstanbul Valiliği’nin kararı ile bazı metro seferleri duduruldu.

Soruşturma ve gözaltı kararlarının ardından İstanbul Valiliği’nin kararıyla M2 Yenikapı-Hacıosman metre hattının Taksim istasyonu ve Vatan Caddesi’ne çıkan yollar geçici süreyle seferlere kapatıldı.

Metro İstanbul’dan yapılan açıklamada; “İstanbul Valiliği’nin aldığı karar doğrultusunda bugün ikinci bir duyuruya kadar; – M1 Yenikapı-Atatürk Havalimanı/Kirazlı Metro Hattımızın Emniyet-Fatih istasyonu ve – M2 Yenikapı-Hacıosman Metro Hattımızın Taksim istasyonu ile – ⁠F1 Taksim-Kabataş Füniküler Hattımız işletmeye kapatılmıştır. Araçlarımız Taksim ve Emniyet-Fatih istasyonunda durmayarak seferine devam edecektir.” ifadelerine yer verildi.

Yasal uyarı: Bu haber sadece bilgilendirme amaçlıdır. Paratic.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri ve mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Bu haberde yer alan görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihinize uygun olmayabilir. Bu nedenle yalnızca burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı verilmesi uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Manşet Haberleri

Hizmetlerimizi geliştirmek ve yasal mevzuata uygun şekilde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve iptal için Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2024/4Ç Kar/Zarar 29.65%-70.35%
Yatırımlarınızı GCM Yatırım Aracılığıyla Yönetin
Kişisel Yatırım Temsilciniz ve Piyasa Analizlerine Ücretsiz Ulaşın