
Gentaş Dekoratif Yüzeyler Sanayi ve Ticaret (GENTS), 30 Nisan’da Kamuyu Aydınlatma Platformu (KAP) üzerinden 2024 yılı olağan genel kurul toplantısı sonucunu paylaştı. Tutanaklarda temettü ve bedelsiz sermaye artırımına ilişkin detaylara yer verildi.

kolayca yatırım yapın
Şirket, kar payı dağıtımı çerçevesinde hem bedelsiz pay hem de temettü verecek. Yatırımcılara pay başına toplam brüt 0,30 TL, net 0,255 TL temettü verilecek. İlk taksit olan 0,1275 TL 14 Mayıs’ta, ikinci taksit olan 0,1275 TL ise 16 Temmuz’da dağıtılacak. Bunun yanında kar payı dağıtımı çerçevesinde yüzde 150 oranında bedelsiz sermaye artırımı yapılacak.
30 Nisan’da günü yüzde 3,1 düşüşle 22,94 TL’den tamamlayan GENTS, haftalık yüzde 21, aylık yüzde 19 ve yıllık yüzde 173,4 oranında değer kazandı. Hisselerin Borsa İstanbul’dan büyük oranda pozitif ayrıştığı görüldü.