Global Yatırım Holding A.Ş. (GLYHO), dolaylı bağlı ortaklığı Global Ports Holding’in (GPH) Nisan 2026 dönemine ilişkin yolcu istatistiklerini açıkladı. Şirketten yapılan bilgilendirmeye göre Nisan ayında limanlara gelen konsolide gemi sayısı geçen yılın aynı dönemiyle paralel seviyede gerçekleşti.
Ancak konsolide yolcu hareketlerinde, Akdeniz bölgesinde kış sezonunun beklenenden uzun sürmesi, olumsuz hava koşulları ve bazı seferlerdeki program değişikliklerinin etkisiyle yıllık bazda yüzde 5 daralma yaşandı.
Açıklamada, Orta Doğu’daki gelişmelerin sınırlı ve geçici etkiler yarattığı, bu kapsamda ek bir olumsuz etkinin beklenmediği ifade edildi.
Mart 2026 döneminde liman doluluk oranlarının konsolide bazda yüzde 107 seviyesinde gerçekleştiği bildirildi.
Konsolide edilmeyen GPH limanları dahil edildiğinde ise Nisan 2026’da toplam gemi sayısının 702’ye, yolcu hareketlerinin ise 1 milyon 808 bin 620 seviyesine ulaştığı açıklandı.