Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

Gelir İdaresi Konut Kirası için Vergi Düzenlemesi Yaptı

Gelir İdaresi Başkanlığı, ev sahiplerini ilgilendiren düzenlemeyi duyurdu. Yeni yıl boyunca geçerli olacak gelir vergisi istisnasında tutar yükseltildi.
Gelir İdaresi Konut Kirası için Vergi Düzenlemesi Yaptı
HABER GİRİŞ

Yeni yılda vergi oranlarına revizyonlar gelmeye devam ediyor. Son revizyon Gelir İdaresi Başkanlığı’ndan geldi. Ev sahiplerini ilgilendiren gelir vergisi istisnası için bu yıl geçerli olacak rakam açıklandı.

Gelir İdaresi Başkanlığı, mesken kira gelirlerinde gelir vergisi istisnasının bu yıl için 33 bin lira olduğunu duyurdu.

Kurumdan yapılan açıklamada, konut kira geliri 33 bin liranın üstünde olan ev sahiplerinin vergi ödeyeceği kaydedildi.

Kira geliri 33 bin liranın altında kalanların ise herhangi bir gelir vergisi ödemeyeceği bildirildi.

Geçen yıl ev sahiplerini ilgilendiren gelir vergisi muafiyeti için muafiyet sınırı 21 bin TL olarak uygulanmıştı.

Şimşek Yeni Vergi Uygulamaları Planı Yapıyor

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, geçen ayın sonuna doğru iş dünyasından isimlerle yaptığı toplantıda konut piyasasına getirilmesi muhtemel düzenlemeleri masaya yatırmıştı.

Sektörü düzenlemek için vergilendirme sistemine dikkat çekerek, “Bir kişinin birinci evine farklı, ikinci evine farklı vergi ve evin değerine göre farklı vergi gibi uygulamaları planlıyoruz” diye açıklamada bulunmuştu.

Şimşek’in söz konusu vergi planını ilerleyen günlerde somutlaştırarak kamuoyuyla paylaşması bekleniyor.

Yasal uyarı: Bu haber sadece bilgilendirme amaçlıdır. Paratic.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri ve mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Bu haberde yer alan görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihinize uygun olmayabilir. Bu nedenle yalnızca burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı verilmesi uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Manşet Haberleri

Hizmetlerimizi geliştirmek ve yasal mevzuata uygun şekilde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve iptal için Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2025/1Ç Kar/Zarar 37.60% / 62.40%
Hesabınızı şimdi oluşturun!
Kolay kayıt, hızlı işlem ve uzman analizlerle başarıya giden yolda lider adımı atın.