Paratic Piyasalar Mobil Uygulama Icon
Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive
İNDİR

G20 Sonuç Bildirgesi’ne Ukrayna’dan Tepki Geldi

Yeni Delhi'deki G20 Liderleri Zirvesi gündemde yerini korurken zirvede konuşulanlar Ukrayna’nın eleştirilerine konu oldu.
G20 Sonuç Bildirgesi’ne Ukrayna’dan Tepki Geldi
Yorum

Hindistan’ın başkenti Yeni Delhi’de düzenlenen G20 Liderleri Zirvesi’nden çıkan G20 Sonuç Bildirgesi’ne Rus işgali altındaki Ukrayna’dan tepki geldi.

Ukrayna Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nikolenko, G20’de kabul edilen bildirgede Ukrayna’yı ilgilendiren ifadelerin muğlaklığına dikkat çekti.

Ayrıca işgalci konumundaki Rusya’nın bildirgede adının geçmediğini söyledi.


Sosyal medya hesabından tepki gösteren Nikolenko, “G20, sonuç bildirgesini kabul etti. Metne güçlü ifadeler eklemeye çalışan ortaklarımıza minnettarız. Ancak Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik saldırganlığı açısından G20’nin gurur duyacağı hiçbir şey yok. Metnin ana unsurları gerçeğe daha yakın olması için şu şekilde görünebilir” diyerek bildirgedeki bazı ifadeleri değiştirdi.

Metindeki, “Ukrayna’daki savaşta nükleer silahların kullanımı veya kullanım tehdidi kabul edilemez” şeklindeki ifadeyi, “Ukrayna’ya karşı savaşta, Rusya’nın nükleer silah kullanması ya da kullanma tehdidinde bulunması kabul edilemez” olarak revize etti.

Size daha iyi hizmet verebilmek için Yasal Mevzuat çerçevesinde, veri politikalarımızda belirtilen amaçlarla sınırlı olmak üzere çerezler (cookies) kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve izin iptali ile ilgili olarak Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Grafik Aklında yatırım fikri varsa harekete geç!
GCM Yatırım - Ödüllü ve Lisanslı Yatırım Kuruluşu
Sponsorlu