Paratic Piyasalar Mobil Uygulama Icon
Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive
İNDİR

Fransa’da Açılan Soruşturma için Binance’den Açıklama Geldi

SEC davalarıyla çalkalanan Binance’in adı soruşturma haberleriyle anılmaya devam ederken, Fransa’daki kara para aklama iddiası için açıklama geldi.
Fransa’da Açılan Soruşturma için Binance’den Açıklama Geldi
Yorum

Kripto para sektörünün en büyük borsası Binance, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) davalarıyla gündeme geldikten sonra bir şok dalgasını da Fransa’da yaşadı. Fransa’da açılan kara para aklama soruşturması Binance için soru işaretlerini beraberinde getirirken, mahkemeye ilişkin beklenen açıklama geldi.

Binance tarafından yapılan açıklamada, geçen hafta yetkililerle birlikte soruşturmayla ilgili iş birliği sağlandığı söylendi.

Para aklama suçuna karşı şirketin önlem alma durumunun araştırıldığı soruşturmada mahkemeden çıkacak sonuç merak edilirken, Binance CEO’su Changpeng Zhao ise dikkat çekici açıklamalar yaptı.

“Haberlerde okuduğunuz her şeye inanmayın” diyen Binance CEO’su, dolandırıcı kuruluş olarak tanımladığı Binance Nijerya için durdurma emri verdiğini açıkladı.

Twitter üzerinden paylaşımda bulunan Zhao, “Mahkemenin, SEC’in hem gerçekler hem de yasalar tarafından açıkça gerekçelendirilmemiş olan platformumuzdaki varlıkların dondurulması ve geçici koruma kararına tabi tutulması talebini kabul etmediğini size bildirmekten memnuniyet duyuyoruz… Aslında, SEC avukatları bu hafta başlarında mahkemede, yargıç tarafından sorulduğunda, böyle bir şeyin meydana geldiğini gösteren hiçbir kanıtları olmadığını kabul ettiler” diye açıklama yaptı.

Size daha iyi hizmet verebilmek için Yasal Mevzuat çerçevesinde, veri politikalarımızda belirtilen amaçlarla sınırlı olmak üzere çerezler (cookies) kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve izin iptali ile ilgili olarak Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Grafik Aklında yatırım fikri varsa harekete geç!
GCM Yatırım - Ödüllü ve Lisanslı Yatırım Kuruluşu
Sponsorlu | 2023/1Ç Kar/Zarar %31.81/68.19%