
Trendyol Süper Lig’de ikinci olan Fenerbahçe 28. haftada 17 Mart’ta Reeder Samsunspor ile karşı karşıya geldi. Ülker Stadyumu’nda yapılan maç 0-0’lık beraberlikle sonuçlandı. Sarı-lacivertli ekip karşılaşma sonrasında puanını 62’ye çıkardı ve 2. sıradaki konumu sürdürdü.
UEFA Avrupa Ligi 16 turu eşleşmesinde de Rangers ile karşılaşan Fenerbahçe, ilk maçta 3-1’lik skorla kaybetmişti. Mağlubiyetin sonrasında deplasmanda penaltılara kadar giden Fenerbahçe, penaltılarda 3-2 yenildi ve Avrupa macerasına veda etti.
Rangers karşılaşmasının ardından Trendyol Süper Lig’e odaklanan Fenerbahçe’nin Samsunspor’dan 3 puan alamaması, 17 Mart tarihli haftanın ilk işlem gününde FENER paylarında sert satışlara neden oldu. Saat 13.52 itibarıyla yüzde 7,2 düşüşle 47,9 TL’ye gerileyen Fenerbahçe hisselerinde haftalık yüzde 9, aylık yüzde 5 değer kaybı gerçekleşti.
Fenerbahçe’nin mağlubiyeti Galatasaray taraftarlarının ve yatırımcılarının yüzünü güldürdü. Şampiyonluk konusunda ümitlerini artıran Galatasaray’ın hisseleri yüzde 5,1 artışla 2,06 TL’den işlem görüyor.