Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

FED Yetkilisi Waller’dan Eylül için Faiz İndirimi Sinyali

FED Guvernörü Christopher Waller, yaklaşan toplantıda federal fon oranı için hedef aralığını düşürmenin zamanının geldiğine inandığını söyledi.
FED Yetkilisi Waller’dan Eylül için Faiz İndirimi Sinyali
HABER GİRİŞ

ABD Merkez Bankası (FED) Guvernörü Christopher Waller, Eylül ayında yapılacak olan politika toplantısında faiz indirimi yapılmasını desteklediğini açıkladı. Waller, zayıflayan istihdam görünümüne vurgu yaparak, enflasyonun kontrol altına alınması ve iş gücü piyasasındaki yavaşlamanın bu adımı gerekli kıldığını belirtti.

Waller, New York’taki Dış İlişkiler Konseyi’nde yaptığı konuşmada, “Enflasyonda elde edilen ve devam eden ilerlemeyi, iş gücü piyasasındaki durulmayı göz önünde bulundurarak, federal fon faiz oranı hedef aralığını düşürme zamanının geldiğine inanıyorum,” ifadelerini kullandı.

Son dönemde diğer politika yapıcılar da benzer adımlar atılacağını işaret ederken, Waller’in bu açıklaması Eylül 17-18 tarihlerindeki Federal Açık Piyasa Komitesi toplantısında faiz indirimi olacağına dair en net sinyallerden biri olarak değerlendiriliyor.

Waller’in açıklamaları, beklentilerin altında gelen tarım dışı istihdam raporunun ardından geldi. ABD Çalışma Bakanlığı, 142,000 kişilik istihdam artışı bildirdi ve bu rakam Temmuz ayına göre yüksek olsa da 161,000’lik piyasa beklentisinin altında kaldı.

Waller, FED’in ne kadar faiz indireceğine dair kesin bir rakam vermedi ancak iş gücü piyasasının daha hızlı bir şekilde kötüleşmesi durumunda FED’in daha büyük indirimlerle yanıt vermesi gerektiğini söyledi.

GCM Yatırım Banner
Yasal uyarı: Bu haber sadece bilgilendirme amaçlıdır. Paratic.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri ve mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Bu haberde yer alan görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihinize uygun olmayabilir. Bu nedenle yalnızca burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı verilmesi uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Manşet Haberleri

Hizmetlerimizi geliştirmek ve yasal mevzuata uygun şekilde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve iptal için Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2024/4Ç Kar/Zarar 29.65%-70.35%
Yatırımlarınızı GCM Yatırım Aracılığıyla Yönetin
Kişisel Yatırım Temsilciniz ve Piyasa Analizlerine Ücretsiz Ulaşın