Paratic Piyasalar Mobil Uygulama Icon
Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive
İNDİR

FED/Kashkari: Faizin Yüzde 4,75’e Yükseltilmesi Gerekecek

Mineapolis FED Başkanı Kashkari, faiz artırımlarını durdurmanın zamanı olmadığını söyleyerek tahminlerini paylaştı.
FED/Kashkari: Faizin Yüzde 4,75’e Yükseltilmesi Gerekecek
Yorum

Minneapolis Federal Rezerv Bankası Başkanı Neel Kashkari, Salı günü yaptığı bir konuşmada gündemin en önemli sorunu olan enflasyon ve faiz konusuna değindi. Ekim ayında toplantı yapmayan ABD Merkez Bankası, son üç toplantıda 75 baz puanlık artış gerçekleştirdi.

Böylelikle federal fon oranı yüzde 3,25’e kadar yükseltildi. Minneapolis’teki Minnesota Şubesi Kadın Kurumsal Direktörleri etkinliğinde konuşan Kashkari, gelecek yılın başlarında yüzde 4’lere gelineceğini herkese açık bir şekilde söylediğini belirtti.

Fakat enflasyonda bir ilerleme olmaması halinde bu seviyede kalınmayacağını ve yüzde 4,00 – 4,75’lere kadar çıkarılması gerekeceğini sözlerine ekledi.

Kashkari Faiz Artırımlarını Durdurmaya Sıcak Bakmıyor

FED, 21 Eylül toplantısında federal fon oranını 75 baz puan artırarak yüzde 2,50’den yüzde 3,25’e çekmişti. Bu tarihten sonra birçok FED yetkilisi faiz artırımlarının devam etmesi gerektiği yönünde açıklamalarda bulundu.

Benzer açıklama Kashkari’den de gelirken, diğer yetkililerden farklı olarak çok daha fazlasının geleceğini işaret etti.

Tahminlerini enflasyona bağlı olarak yaptığını söyleyen isim, “Eğer bu olmazsa, o zaman nasıl durabileceğimizi anlamıyorum.” şeklinde değerlendirmede bulundu.

Öte yandan FED’in art arda yaptığı faiz artışlarına rağmen enflasyonda hala kayda değer bir düşüş olmadı. Tüketici fiyat endeksi Haziran’da yüzde 9,1 ile son 41 yılın en yüksek seviyesine çıkmıştı.

Temmuz’da yüzde 8,5, Ağustos’ta yüzde 8,3 ve Eylül’de yüzde 8,2’ye geriledi. Ancak hala ekonomi yönetimindeki endişenin sürmesine sebep olacak kadar yüksek oranda seyrediyor.

Size daha iyi hizmet verebilmek için Yasal Mevzuat çerçevesinde, veri politikalarımızda belirtilen amaçlarla sınırlı olmak üzere çerezler (cookies) kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve izin iptali ile ilgili olarak Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Grafik Aklında yatırım fikri varsa harekete geç!
GCM Yatırım - Ödüllü ve Lisanslı Yatırım Kuruluşu
Sponsorlu