Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

Euro, Orta Doğu gerilimi ve faiz beklentileriyle baskı altında

Euro, Orta Doğu gerilimi ve artan faiz beklentileriyle 1,14 doların altında son bir yılın dip seviyelerine yaklaştı. Detaylar haberde:
Euro, Orta Doğu gerilimi ve faiz beklentileriyle baskı altında
HABER GİRİŞ

Euro, yatırımcıların Orta Doğu’da artan gerilim, yükselen petrol fiyatları ve enflasyonun para politikası ile ekonomik büyüme üzerindeki etkilerine ilişkin endişeleri fiyatlamasıyla dolar karşısında 1,14 seviyesinin hemen altında işlem gördü. Böylece ortak para birimi, ABD doları karşısında son bir yılın en düşük seviyelerine yakın seyrini sürdürdü.

Sizce EUR/USD Fiyatı Ne Olur?
Sonuçları görmek için lütfen katılım sağlayınız.
Düşük
Düşeceğini Düşünüyorum
Yükseleceğini Düşünüyorum
Yüksek

Piyasalardaki tedirginlikte, ABD’nin İran’a yönelik askeri operasyonlarını sürdürmesi etkili oldu. ABD Başkanı Donald Trump, İran’a yönelik deniz taşımacılığı ablukasını yeniden yürürlüğe koyarken, Hürmüz Boğazı’nın güvenliği için yüzde 20’lik bir ücret uygulanmasını gündeme getirdi. Bu gelişmeler, enerji arzına ilişkin belirsizlikleri artırdı.

Artan enerji fiyatları ve enflasyon baskıları nedeniyle yatırımcılar, Avrupa Merkez Bankası’nın faiz artırımlarına devam edeceği beklentisini güçlendirdi. Para piyasalarında ECB mevduat faizinin yıl sonuna kadar yüzde 2,25’ten yüzde 2,70’e yükseleceği fiyatlanırken, eylül ayında yeni bir faiz artışı olasılığı da tamamen fiyatlara yansımış durumda.

ABD tarafında ise Fed Yönetim Kurulu Üyesi Christopher Waller, enflasyonun yüzde 2 hedefinin üzerinde kalması halinde merkez bankasının “yakın vadede” faiz artırmak zorunda kalabileceği uyarısında bulundu.

Piyasalar şimdi gün içinde yapılacak Kevin Warsh konuşması ile açıklanacak ABD enflasyon verilerine odaklanmış durumda.

Yasal uyarı: Bu haber sadece bilgilendirme amaçlıdır. Paratic.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri ve mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Bu haberde yer alan görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihinize uygun olmayabilir. Bu nedenle yalnızca burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı verilmesi uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Manşet Haberleri

Hizmetlerimizi geliştirmek ve yasal mevzuata uygun şekilde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve iptal için Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2026/2Ç Kar/Zarar 17.84%-82.16%
Piyasalar yükselişte veya düşüşte olabilir.
Fiyat beklentini iki yönlü değerlendir.