
Euro bugün Türk lirası karşısında tarihi zirvesini güncelledi. ABD Başkanı Donald Trump’ın misilleme tarifeleri uygulayacağını yinelemesinin ardından doların güç kaybı, Euro’yu güçlendirdi.
Doların zayıflamasının ardından Euro güçlenmeye başladı. TL karşısında 39 lirayı aşarak rekor kırarken, TSİ 17:35 sularında 39,25 liranın üstünü görerek tarihi zirvesini yeniledi.
Euro kuru haftalık yüzde 2’ye yakın kazanca işaret ederken, TSİ 17:35 sularında yüzde 1,41 yükselişle 39,2422 liradan işlem görüyor. Aylık bazda yüzde 4,69 kazanca işaret eden Avrupa Birliği parası, yılbaşından bu yana yüzde 6,67 oranında getiriyle işlem görüyor.
Dolar kuru ise TSİ 17:40 sularında yüzde 0,01 yatay negatif seyirle 36,44 lira sınırında seyrediyor. Haftalık yüzde 0,03 kayba işaret ederken, yılbaşından bu yana yüzde 3 yükselişle işlem görüyor.
EUR/USD paritesi ise aynı dakikalarda yüzde 1,42 yükselişle 1,0760 dolarda seyretmeye başladı. Bu seviye ile 8 Kasım 2024 tarihinden sonra gördüğü en yüksek seviyeyi kaydeden parite, yılbaşından bu yana yüzde 3,64 getiriyle işlem görüyor.

kolayca yatırım yapın