Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

Erdoğan yeni programı duyurdu: 15 bin 162 lira ödeme yapılacak

İŞKUR Gençlik Programı’nı devreye aldıklarını açıklayan Erdoğan, katılım sağlayanlara 15 bin 162 liraya kadar destek verileceğini söyledi. İşte detaylar;
Erdoğan yeni programı duyurdu: 15 bin 162 lira ödeme yapılacak
HABER GİRİŞ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 4 Şubat’ta Ulusal İstihdam Stratejisi Tanıtım Toplantısı ve İŞKUR Gençlik Programı’nın Başlatılması programında açıklamalarda bulundu.

Türkiye Yüzyılı hedeflerine ulaşmak için millet olarak mücadele edilmesi gerektiğini söyleyen Erdoğan, iş ahlakının bu süreçte esaslı bir yer teşkil ettiğini söyledi.

Mesleki becerilere sahip insan kaynağını genişletmek için başlatılan programdan 1712 kişinin istifa ettiğini, 2023 Kasım’a göre iş gücünün 925 bin artışla 35 milyon 820 bin kişiye ulaştığını ifade etti.

“Yeni Programı Devreye Alıyoruz”

Gençlere yönelik müjdeyi paylaşan Cumhurbaşkanı, üniversite öğrencileri için İŞKUR Gençlik Programı’nı bugün itibarıyla devreye aldıklarını belirtti.

İŞKUR Gençlik Programı’nın her üniversitenin kendi öğrencisine haftalık azami 3 güne kadar katılım sağlayacağını, günlük 1083 liralık ödemeyle ayda 5 gün katılacak öğrencilere 5 bin 415 lira, 14 gün katılacaklara yaklaşık 15 bin 62 lira destek vereceklerini söyledi.

GCM Yatırım Banner

Katılımcıların kısa vadeli sigorta primlerini karşılayacaklarını, programda bu yıl 200 bin, toplamda 1 milyon öğrencinin istifade etmesini hedeflediklerini dile getirdi.

Yasal uyarı: Bu haber sadece bilgilendirme amaçlıdır. Paratic.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri ve mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Bu haberde yer alan görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihinize uygun olmayabilir. Bu nedenle yalnızca burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı verilmesi uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Manşet Haberleri

Hizmetlerimizi geliştirmek ve yasal mevzuata uygun şekilde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve iptal için Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2024/4Ç Kar/Zarar 29.65%-70.35%
Hesabınızı şimdi oluşturun!
Kolay kayıt, hızlı işlem ve uzman analizlerle başarıya giden yolda lider adımı atın.