Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

Erdoğan “Hız Vereceğiz” Dedi! MGK’da Gündem Gazze

Sosyal medya hesabı üzerinden paylaşım yapan Erdoğan, bölgeye yönelik çalışmalar hakkında bilgi verdi. MGK bildirisinde hangi konular yer aldı. İşte detaylar;
Erdoğan “Hız Vereceğiz” Dedi! MGK’da Gündem Gazze
HABER GİRİŞ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sosyal medya hesabı üzerinden paylaşım yaptı. 29 Kasım’ın Filistin Halkıyla Uluslararası Dayanışma Günü olduğunu belirten Erdoğan, insani yardımların devam ettiğini açıkladı.

Türkiye’nin tarih boyunca olduğu gibi bugün de devleti ve milletiyle Filistinli kardeşlerinin yanında olduğunu kaydetti. Bugüne kadar 12 uçak ve 1 gemi dolusu yardım malzemesini El Ariş’e sevk ettiklerini, 1.500 ton insani yardım malzemesi taşıyan ikinci geminin bugün yola çıktığını aktardı.

Bölgeden gelen kanser hastaları ve çocukların başta olmak üzere yaralıların Türkiye’ye intikalini sağlayarak tedavileriyle ilgilendiklerini bildirdi.

“Temaslara Hız Vereceğiz”

Cumhurbaşkanı, Gazze’de kurulacak sahra hastanelerinde yer tespit çalışmaları yapıldığını, rehinelerin salıverilmesi ve ateşkesin kalıcı hale gelmesi için temaslara hız vereceklerini vurguladı.

Bundan sonraki girişimlerin de çok boyutlu olarak devam edeceğini bildirdi.

MGK’de Gazze Konuşuldu

29 Kasım’da paylaşılan Milli Güvenlik Kurulu (MGK) bildirisinde İsrail’in işlediği suçların neticeleri ile yüzleşmek zorunda kalacağı kaydedildi. Gazze topraklarının işgalinin gecikmeksizin durdurulmasının, uluslararası toplumun müşterek mesuliyetinin olduğunun, Türkiye’nin bu konuda her türlü girişimde bulunmaya devam edeceğinin altı çizildi.

Toplantıda hiçbir gayretin Türkiye’yi hedef alan terör örgütlerinin akıbetini değiştirmeyeceği vurgulanırken Irak ile iş birliğinin tüm veçheleriyle gözden geçirildiği belirtildi.

Türkiye’nin Ermenistan dahil bölgedeki tüm ülkelerin huzur ve refahına katkı sağlayacak kalıcı barışın tesisine yönelik her türlü samimi gayreti destekleyeceği paylaşıldı.

Yasal uyarı: Bu haber sadece bilgilendirme amaçlıdır. Paratic.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri ve mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Bu haberde yer alan görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihinize uygun olmayabilir. Bu nedenle yalnızca burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı verilmesi uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Manşet Haberleri

Hizmetlerimizi geliştirmek ve yasal mevzuata uygun şekilde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve iptal için Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2025/1Ç Kar/Zarar 37.60% / 62.40%
Yatırımlarınızı GCM Yatırım Aracılığıyla Yönetin
Kişisel Yatırım Temsilciniz ve Piyasa Analizlerine Ücretsiz Ulaşın