Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

Enerjisa CEO’su: Enerjide Dışa Bağımlılık Son 5 Yılda 200 Milyar Dolar Oldu

Enerjisa’nın CEO’su Murat Pınar, Türkiye'nin enerji bağımlılığı hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Detaylar haberde...
Enerjisa CEO’su: Enerjide Dışa Bağımlılık Son 5 Yılda 200 Milyar Dolar Oldu
HABER GİRİŞ
SON GÜNCELLEME

Elektrik dağıtımı ve perakende olarak satışını gerçekleştiren enerji firması Enerjisa’nın CEO’su Murat Pınar, Türkiye Yüzyılı Zirvesi’ne katıldı. Pınar, Türkiye’ye yönelik değerlendirmede bulundu.

Enerjisa CEO’su, 2035 enerji eylem planını takdirle karşıladığını belirtti. Türkiye’nin enerji dışa bağımlılığının son 5 yıla bakıldığında kabaca 200 milyar dolar olduğunu söyledi.

“Yenilenebilir Enerji Dönüşümü Sağlanmalı”

Pınar, “Yenilenebilir enerji ile bunlardan kurtulacağız ve pozitif ayrışan ülke olacağız” açıklamasında bulundu.”

Verimliliğin dünyada en ucuz enerji yatırımı olduğunu kaydeden Pınar, yenilenebilir enerji dönüşümünün sağlanması gerektiğini altını çizdi.

Enerji arzını etkileyen en fazla üç unsur olduğunu belirterek, enerji arzının kaybedilmeyeceğini ve enerjinin sürekli olacağını kaydetti.

GCM Yatırım Banner

Pınar, enerji maliyetinin düşük olacağını, yenilebilir kaynaklara bakılacağını belirtti. Enerjide bu üç maddenin sağlanamadığı dönemlerden geçildiğini bildirdi.

Enerjisa CEO’su, 2050’ye kadar bir plan olduğunu ama bugün o kaynakların bir kısmının yerlerinin değiştiğini kaydetti.

Bu gelişmelerin öncesinde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, hedefin 2035 yılına kadar enerjide dışa bağımlılığı daha aşağı oranlara çekmek olduğunu vurguladı. Bağımlılığın yüzde 70 seviyesinde olduğunu bunu yüzde 50 seviyesine çekmeyi hedeflediklerini aktardı.

Manşet Haberleri

Size daha iyi hizmet verebilmek için Yasal Mevzuat çerçevesinde, veri politikalarımızda belirtilen amaçlarla sınırlı olmak üzere çerezler (cookies) kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve izin iptali ile ilgili olarak Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2024/3Ç Kar/Zarar 39.98%/60.02%
Piyasalar yükselişte veya düşüşte olabilir.
Fiyat beklentini iki yönlü değerlendir.