Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

Enerji Şirketi Bakanlığa Başvurdu! Konya’ya Büyük Proje

Zedur Enerji tarafından KAP üzerinden projesi için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'na başvuruda bulunduğunu bildirdi. Detaylar haberde;
Enerji Şirketi Bakanlığa Başvurdu! Konya’ya Büyük Proje
HABER GİRİŞ
SON GÜNCELLEME

Kamuyu Aydınlatma Platformu (KAP) üzerinden Zedur Enerji Elektrik Üretim A.Ş., özel durum açıklamasında bulundu. Zedur Enerji açıklamanın, bağlı ortaklığı Diyar Batarya Sis. ve Yen. Enerji A.Ş. Yunak DEP-GES ÇED süreci hakkında olduğunu kaydetti.

Zedur Enerji, 19 Ekim 2023’te Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’ndan (EPDK) Konya’da kurulacak güneş enerjisi santrali için beklenen ön lisans onayının çıktığı duyurmuştu.

Bugünkü bildiriyle projesi için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) sürecinin başlatılması için başvuru yaptığını paylaştı.

Borsa İstanbul’da ZEDUR koduyla işlem gören enerji şirketi, bugün TSİ 15.36 itibarıyla yüzde 1,54 artışla 72,8 lira seviyesinden işlem gördü. Hisse yatırımcısına haftalık yüzde 3, yüzde 7,62 oranında kaybettirdi. ZEDUR, yıllık bazda ise yüzde 98,23 oranında kazandırdı.

ZEDUR Paratic Piyasalar Canlı Grafik
Kaynak: Paratic Piyasalar

Zedur Enerji’nin bağlı ortaklığı olan ve 10.000.000 TL ödenmiş sermayesinin yüzde 94,5 ne sahip olduğu Diyar Batarya Sistemleri ve Yenilenebilir Enerji Yatırımları A.Ş.’ye Elektrik Piyasası Lisans Yönetmeliği’nin 16. Maddesi’nin ikinci fıkrası gereği ön lisans verildiği kaydedildi.

GCM Yatırım Banner

Ön lisansın, Konya ilinin Yunak ilçesinde 22MWm/15MW kurulu güce ve 15 MWh depolama kapasitesine sahip Depolamalı Güneş Enerjisi Santrali kurulması için verildiğine işaret edildi.

Zedur Enerji bugün bir başka bildiriyle ise 2022 Yılı Hesap Dönemi Olağan Genel Kurul Toplantısı’nın 13 Aralık 2023 Çarşamba günü saat 11.00’da yapılacağını kaydetti. Toplantının, Çankaya/Ankara’da bulunan şirket merkezinde yapılacağı söylendi.

Yasal uyarı: Bu haber sadece bilgilendirme amaçlıdır. Paratic.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri ve mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Bu haberde yer alan görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihinize uygun olmayabilir. Bu nedenle yalnızca burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı verilmesi uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Manşet Haberleri

Hizmetlerimizi geliştirmek ve yasal mevzuata uygun şekilde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve iptal için Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2024/4Ç Kar/Zarar 29.65%-70.35%
Yatırımlarınızı GCM Yatırım Aracılığıyla Yönetin
Kişisel Yatırım Temsilciniz ve Piyasa Analizlerine Ücretsiz Ulaşın