
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alpaslan Bayraktar, çeşitli temaslarda bulunmak üzere Irak’ın başkenti Bağdat’a gitti. Bayraktar, X hesabı üzerinden yaptığı açıklamada Bağdat’ta ilk olarak Irak Başbakan Yardımcısı ve Petrol Bakanı Hayan Abdülgani ile bir görüşme gerçekleştirdiklerini belirtti.
“Görüşmemizde ülkelerimiz arasındaki mevcut projelerin yanı sıra liderlerimizin ortaya koyduğu ticaret hacmi hedefine ulaşabilmek için petrol ve doğal gaz sektörlerinde üretim, iletim ve ticaret alanlarındaki yüksek potansiyeli hayata geçirmek üzere iş birliği fırsatlarını değerlendirdik.” ifadelerini kullandı.
Bakan Bayraktar, dün Zonguldak’ta enerji çalışanlarıyla iftarda buluşmuş ve Türkiye Taşkömürü Kurumu’na (TTK) yönelik yeni bir istihdam programı üzerinde çalıştıklarını duyurmuştu.
TTK’nın gözbebeği bir kurum olduğunu vurgulayarak “TTK’da 2023 yılında 2 bin personel alımı yapmıştık. Yeni bir istihdam programı üzerinde çalışıyoruz. Zonguldak’ımıza, TTK’mıza yeni bir istihdam programını inşallah sayın Cumhurbaşkanımız açıklayacaktır. Bunun şimdiden hayırlı olmasını diliyorum.” demişti.