Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

Domates Fiyatlarını Artıracak Haber Geldi: Rusya Kotayı Artırdı

Meyve sebze ihracatında önemli partnerlerden olan Rusya, Türkiye’den alacağı domates için kotayı yükseltti. Detaylar haberde...
Domates Fiyatlarını Artıracak Haber Geldi: Rusya Kotayı Artırdı
HABER GİRİŞ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rus lider Vladimir Putin’in Nisan ayında yaptığı görüşmede gündeme gelen domates ihracatında kota artışı meselesini hayata geçirecek olan kararname taslağının Mayıs ayında tamamlandığı haberlerinden 2 ay sonra neticeye ulaşıldı.

Rusya Tarım Bakanlığı’nın paylaştığı kararnamede, Türkiye’den ithal edilecek domateste kotanın güncellendiği bildirildi.

Bakanlık tarafından onaylanan kararnamenin içeriğinde Rusya’nın Türkiye’den ithal ettiği domates için kotanın 150 bin ton artırıldığı kaydedildi.

Böylece Rusya, Türkiye’den alacağı domatese koyduğu kotayı 350 bin tondan 500 bin tona çıkardı.

Son artırımla yıllık 500 bin tona çıkan domatesin Rusya’ya ihracatında iç pazarın olumsuz etkilenmesi bekleniyor.

2023’e girişte zam şampiyonu olan domatesin yurt içi fiyatlamasının gerileme göstermeyeceği tartışılıyor.

25 lirayı gören domatesin zam şampiyonluğunu zirveye taşıyacağı gün yakından takip ediliyor.

Rusya Domates için Ambargo Uygulamıştı

2015 yılında Türkiye’nin Suriye sınırında askeri operasyon düzenleme kararı almasının ardından Rusya, kimi Türk ürünlerinin ithalatına ambargo uygulamıştı.

Ambargo uygulanan ürünler arasında yer alan domates için ithalat kısıtlaması 2017 yılında kaldırılmış, kotada kademeli artışa gidilmişti. (AA)

Yasal uyarı: Bu haber sadece bilgilendirme amaçlıdır. Paratic.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri ve mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Bu haberde yer alan görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihinize uygun olmayabilir. Bu nedenle yalnızca burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı verilmesi uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Manşet Haberleri

Hizmetlerimizi geliştirmek ve yasal mevzuata uygun şekilde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve iptal için Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2025/1Ç Kar/Zarar 37.60% / 62.40%
Piyasalar yükselişte veya düşüşte olabilir.
Fiyat beklentini iki yönlü değerlendir.