Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

DASK Açıkladı: 2 Ayda Depremzedelere 17 milyar TL Ödendi

Depremin ardından geçen 2 aylık süre zarfında depremzedelere ödemeler yapılmaya devam ediyor. DASK, haftalık açıklamasında başvuru ve ödeme bilgilerini paylaştı.
DASK Açıkladı: 2 Ayda Depremzedelere 17 milyar TL Ödendi
HABER GİRİŞ

Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK), depremin ardından geçen iki aylık süre zarfında aldığı başvuru ve yaptığı ödemelere ilişkin haftalık açıklamalarını sürdürüyor. Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK) Başkanı Mehmet Akif Eroğlu’nun, geçen hafta Cuma günü yaptığı açıklamasında DASK’ın deprem bölgesine 13,5 milyar TL ödediğini açıklamasının ardından bu tutara 3,5 milyar lirayı aşkın ödeme daha eklendi.

DASK’tan yapılan açıklamada, evinde hasar gören ve deprem sigortası olan vatandaşlara yapılan ödeme tutarının 17 milyar TL’yi aştığı bildirildi.

Hasar ödemeleri için DASK’a gelen başvuruların sürdüğü, bugün itibarıyla yapılan hasar ihbar sayısının 450 binin üzerinde olduğu açıklandı.

Açıklamada, “Bugün itibarıyla tarafımıza ulaşan hasar ihbar sayısı 450.932 ve ödenen tazminat tutarı ise 17.121.548.456 TL’ye ulaştı” ifadesi yer aldı.

Depremden etkilenen sigortalılara destek vermek için DASK’ın çalışmalarının süreceği ve alınan başvurularda ödemelerin hızlı bir şekilde yapılacağı belirtildi.

GCM Yatırım Banner

Zorunlu deprem sigortasını ödemiş olan ve depremde evinde hasar yaşayan vatandaşlar DASK’a başvurularını zaman kısıdı olmaksızın iletebiliyor. Başvurular, Alo DASK 125, e-Devlet ve dask.gov.tr üzerinden yapılıyor. (AA)

Yasal uyarı: Bu haber sadece bilgilendirme amaçlıdır. Paratic.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri ve mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Bu haberde yer alan görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihinize uygun olmayabilir. Bu nedenle yalnızca burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı verilmesi uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Manşet Haberleri

Hizmetlerimizi geliştirmek ve yasal mevzuata uygun şekilde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve iptal için Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2024/4Ç Kar/Zarar 29.65%-70.35%
Piyasalar yükselişte veya düşüşte olabilir.
Fiyat beklentini iki yönlü değerlendir.