Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

Commerzbank: Erken gevşeme TL’yi baskılayabilir

Commerzbank Research, Türkiye'de yüksek enflasyonun sürdüğünü belirterek faiz indirimi için uygun koşulların oluşmadığını, olası bir gevşemenin ise Türk Lirası üzerinde baskı yaratabileceğini değerlendirdi.
Commerzbank: Erken gevşeme TL’yi baskılayabilir
HABER GİRİŞ

Commerzbank Research, Türkiye’de mevcut enflasyon görünümünün faiz indirimi için elverişli olmadığını açıkladı. Bankanın analizine göre enflasyonun önümüzdeki dönemde de yüzde 30’un üzerinde kalması beklenirken, temel fiyat baskıları para politikasında gevşemeyi zorlaştırıyor.

Raporda, enerji ve emtia fiyatlarındaki gerilemenin haziran enflasyonunu geçici olarak aşağı çekebileceği ancak bu etkinin kalıcı olmayacağı vurgulandı.

Analizde ayrıca, TCMB’nin bir hafta vadeli repo ihalelerine ağırlık vermesi halinde bankaların fonlama maliyetinin politika faizine yaklaşacağına dikkat çekildi. Commerzbank, bu yönde atılacak bir adımın efektif faizi düşürebileceğini ancak Türk Lirası’nda oynaklık ve değer kaybı riskini de artırabileceği uyarısında bulundu.

Yasal uyarı: Bu haber sadece bilgilendirme amaçlıdır. Paratic.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri ve mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Bu haberde yer alan görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihinize uygun olmayabilir. Bu nedenle yalnızca burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı verilmesi uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Manşet Haberleri

Hizmetlerimizi geliştirmek ve yasal mevzuata uygun şekilde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve iptal için Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2026/1Ç Kar/Zarar 21.61%-78.39%
Yatırımlarınızı GCM Yatırım Aracılığıyla Yönetin
Kişisel Yatırım Temsilciniz ve Piyasa Analizlerine Ücretsiz Ulaşın