Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

CEMAS, 2 milyar TL sermaye tavanı için başvuru yaptı

Çemaş Döküm, kayıtlı sermaye tavanı işlemlerine ilişkin bildirimde bulundu. SPK başvurusu yapıldı.
CEMAS, 2 milyar TL sermaye tavanı için başvuru yaptı
HABER GİRİŞ

Çemaş Döküm Sanayi A.Ş. (CEMAS), kayıtlı sermaye tavanı SPK başvurusu hakkında özel durum açıklamasında bulundu. Kamuyu Aydınlatma Platformu (KAP) üzerinden şirketin Kayıtlı Sermaye tavanının 6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanunu hükümleri kapsamında 2025-2029 yılları için (5 yıl süre ile) 1.000.000.000 TL’den 2.000.000.000 TL’ye yükseltilmesi konusunda aldığı 02.09.2025 tarihli Yönetim Kurulu Kararı doğrultusunda bugün Sermaye Piyasası Kurulu’na başvuru yapıldığını bildirdi.

Geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 90 değer kazanan CEMAS hisseleri, haftalık yüzde 7 aylık ise yüzde 13 civarında düştü.

Dün 7,06 lirada kapanırken bugün yazıma kadar 6,98 – 7,22 lira aralığında fiyatlandı.

Yasal uyarı: Bu haber sadece bilgilendirme amaçlıdır. Paratic.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri ve mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Bu haberde yer alan görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihinize uygun olmayabilir. Bu nedenle yalnızca burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı verilmesi uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Manşet Haberleri

Hizmetlerimizi geliştirmek ve yasal mevzuata uygun şekilde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve iptal için Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2025/2Ç Kar/Zarar 32.49% / 67.51%
Piyasalar yükselişte veya düşüşte olabilir.
Fiyat beklentini iki yönlü değerlendir.