Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

BYD’den Türkiye Açıklaması: Üretime 2026 Öncesi Başlayabiliriz

UBS Türkiye Genel Müdürü İsmail Ergün, UBS’nin Türkiye’deki üretim yatırımının 2026’dan daha önce gerçekleşebileceğini açıkladı. İşte detaylar;
BYD’den Türkiye Açıklaması: Üretime 2026 Öncesi Başlayabiliriz
HABER GİRİŞ

Çinli elektrik otomobil üreticisi BYD, Türkiye’deki yatırımlarında hızlanacağını duyurdu. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, 8 Temmuz’da BYD’nin Türkiye’ye yatırım yapması için imzaların atıldığını açıklamıştı.

BYD Türkiye Genel Müdürü İsmail Ergün, 150 bin kapasite ile başlangıç yapacaklarını, devam eden süreçte arsa ile genişlemenin söz konusu olabileceğini belirtti. Elektrikli araç firması olan BYD’nin hem tamamen elektrikli hem de şarj edilebilir şarjlar ürettiğini söyledi ve bunların Türkiye için büyük avantaj olduğunu vurguladı.

Yatırım planlarının gelecek dönemde agresif şekilde hızlanacağını ifade eden Ergün, üretim yatırımının 2026 yılının sonuna kadar diye imzalandığını, ancak BYD’nin kendi içinde bu süreci hızlı bitirmeyi amaçladığını kaydetti.

“Bayi Sayısı Artabilir”

İsmail Ergün, bayı sayılarını belirsizlik yaşanan dönemde artırmadıklarını, ama bundan sonra artacağını, 10 olan bayi sayısının yıl sonunda 20’ye çıkabileceğini aktardı.

Başka Çinli markaların da Türkiye’de yatırım planladığını belirten Ergün, otomotiv pazarında ilk 3 yılda kendilerini ilk 3’ün içerisinde gördüklerini açıkladı.

GCM Yatırım Banner

Manisa’da tesisin inşa edileceği alanı ziyaret ettiklerini ve başlangıçta 150 bin araç kapasitesiyle yapılacak tesisin arsasının genişlemeye müsait olarak planlandığını ifade etti.

Yasal uyarı: Bu haber sadece bilgilendirme amaçlıdır. Paratic.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri ve mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Bu haberde yer alan görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihinize uygun olmayabilir. Bu nedenle yalnızca burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı verilmesi uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Manşet Haberleri

Hizmetlerimizi geliştirmek ve yasal mevzuata uygun şekilde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve iptal için Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2024/4Ç Kar/Zarar 29.65%-70.35%
Piyasalar yükselişte veya düşüşte olabilir.
Fiyat beklentini iki yönlü değerlendir.