Borsa İstanbul BIST 100 endeksi, jeopolitik gelişmeler, ABD-İran arasındaki gerilim ve yurt içi ekonomik gelişmelerin etkisiyle aşağı yönlü hareketini sürdürüyor.
Yurt içi piyasalarda zayıflayan risk iştahı, yatırımcıların satışları artırmasına neden oldu. BIST 100 endeksi 24 Temmuz saat 16.31’de yüzde 1,1 düşüşle 13 bin 909 puanda seyrediyor. Bu seviye 12 Haziran’dan bu yana görülen en düşük puan olarak kayıtlara geçti.
Sektör endekslerinden ayakta kalanlar yüzde 0,32 artışla teknoloji ve yüzde 0,13 artışla menkul kıymetler yatırım ortaklığı oldu. En çok değer kaybedenler ise yüzde 2,5 ile madencilik ve yüzde 2,4 düşüşle iletişim olarak öne çıktı.
BIST 100 endeksine dahil hisselerden ayakta kalanlar yüzde 0,8 artışla Aselsan Elektronik (ASELS), yüzde 0,4 artışla Forte Bilgi Teknolojileri (FORTE) oldu. En çok düşen hisseler ise yüzde 3,2 düşüşle Astor Enerji (ASTOR) ve yüzde 3 düşüşle Emlak Konut GYO (EKGYO) olarak sıralandı.