Haftanın ilk gününde yüzde 3,3 yükseliş kaydederek alıcılı başlayan Borsa İstanbul BIST 100 endeksi, haftanın son gününü 1,4 artışla yüzde 8334 puandan tamamladı. Ulaşılan seviye tüm zamanların en yüksek haftalık kapanışı olarak kayıtlara geçti. Endekste haftalık artış yüzde 4 seviyesinde oldu.
kolayca yatırım yapın
Yurt içi piyasalar, bugün açıklanacak olan S&P Global Türkiye kredi notu ve görünümü değerlendirmesine odaklandı. Son dönemlerde kredi derecelendirme kuruluşlarının hem Türkiye hem de Borsa İstanbul’da işlem gören şirketler için paylaştığı olumlu raporlar, Borsa İstanbul için yeni zirve beklentilerini artırdı. S&P Global’in Türkiye için negatif olan görünümü durağana çevirmesi bekleniyor.
Kaynak: Paratic Piyasalar
Haftanın son gününe 8239 puandan başlayan BIST 100 endeksi, kapanışını yüzde 1,4 artışla 8334 puandan yaparak haftalık kapanış rekorunu kırdı. Endeks gün içinde en düşük 8239, en yüksek 8379 puanı gördü. Son verilerle birlikte endekste haftalık artış yüzde 4 düzeyinde oldu.
Önceki kapanışa göre 116 puan artan BIST 100’de toplam işlem hacmi 146 milyar TL seviyesinde oldu.
Sektör endeksleri arasında en çok kazandıran yüzde 5,5 olurken en çok gerileyen yüzde 0,2 ile sigorta oldu. Bankacılık endeksi yüzde 2,9, holding endeksi ise yüzde 2,3 yükseldi.
Analistler endekste 8300 ve 8400 seviyesinin direnç, 8200 ve 8100 puanın destek konumunda olduğunu belirtiyor.
Tunç Şatıroğlu’ndan Cazip Hisseler
Yatırımcıların yakından takip ettiği isimlerden biri olan Stratejist Tunç Şatıroğlu, yatırım için cazip hisseleri paylaştı. Hisseleri filtreleme yöntemiyle oluşturduğunu belirten Şatıroğlu, söz konusu hisselerin analistlerin düzenli olarak takip ettiği, rapor hazırladığı ve beğendikleri hisseler olduğunu belirtti.
Çalışmadaki hisseler için en az 2 kurum tarafından rapor yazıldığını, kendisinin de aralarından çarpanlarına göre daha ucuz hisseleri ayırdığını açıkladı.
Kaynak: EquityRT
Şatıroğlu’nun EquityRT üzerinden hazırladığı çalışmada İleri Firma Değeri/FAVÖK seviyesi yüzde 2,81 ile en düşük şirket Anadolu Efes (AEFES) oldu. AEFES için 8 analistin tamamı “al” tavsiyesinde bulundu.
AEFES’i FD/FAVÖK değeri olarak Doğuş Otomotiv (DOAS), Turkcell (TCELL), Yataş Yatak (YATAS), Şok Marketler (SOKM), Enerjisa (ENJSA), Türk Hava Yolları (THYAO), Mavi Giyim (MAVI), Tüpraş (TUPRS), Kardemir (KRDMD) gibi şirketler izledi.
Analistlerin Tavsiyeleri
DOAS için 9 analistin yüzde 77’si “al” yüzde 22’si “tut”
TCELL için 14 analistin yüzde 92’si “al” yüzde 7’si “tut”
YATAS için 2 analistin tamamı “al”
SOKM için 7 analistin tamamı “al”
ENJSA için 3 analistin yüzde 66’sı “al” yüzde 33’ü “tut”
THYAO için 13 analistin yüzde 84’ü “al” yüzde 15’i “tut”
MAVI için 7 analistin tamamı “al”
TUPRS için 13 analistin yüzde 69’u “al” yüzde 23’ü “tut”
KRDMD için 10 analistin yüzde 90’ı “al” yüzde 10’u “al” tavsiyesinde bulundu.
Çalışmayla ilgili düşüncelerini paylaşan Tunç Şatıroğlu, kısa vadeli düşünülmemesi gerektiğini söyledi ve kısa vadede hisselerde düşüş görülebileceğini vurguladı.
Uzman, bankalar arasında ilk tercihinin Akbank (AKBNK), en beğendikleri holdingin ise Sabancı Holding (SAHOL) olduğunu paylaştı. Çalışmada AKBNK için 13 analistin yüzde 69’u “al”, yüzde 23’ü “tut”, SAHOL için 5 analistin tamamı “al” tavsiyesi verdi.
Türkiye Sınai Kalkınma Bankası’nda (TSKB) çok fazla volatilite olduğunu, bu çerçevede hisseyi beğenmediğini dile getirdi. TSKB’nin çok hızlı çıkıp çok hızlı düşebildiğini ifade eden Şatıroğlu, “Akbank ve Yapı Kredi’den şaşmamak lazım.” dedi. Bankacılık hisselerinden bir hisse seçilmesi durumunda bunun Akbank olabileceğini bildirdi.
AKBNK alanların Koç Holding (KCHOL), YKBNK alanların ise SAHOL’ü tercih edebileceğini kaydetti.