Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

Bolat ihracatçıya müjde verdi: Döviz bazlı reeskont kredileri başlıyor

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, ihracatçıları desteklemek amacıyla döviz bazlı reeskont kredilerini yeniden başlatacaklarını açıkladı.
Bolat ihracatçıya müjde verdi: Döviz bazlı reeskont kredileri başlıyor
HABER GİRİŞ

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, ihracatçılara yönelik döviz bazlı reeskont kredilerinin aylık 150 milyon dolara kadar tahsis edileceğini, firma başına ise maksimum 1,5 milyon dolar limit belirlendiğini açıkladı. Bu kredilerin 360 gün vadeli ve KOBİ’lere öncelikli olarak sunulacağını belirtti. Alık firma limitlerinin ise 150 milyon dolar olacağını sözlerine ekledi.

Bakan Bolat, kimya sektörünün önemine değinerek, Bilişim Vadisi’nde açılan Kimya ve Teknoloji Merkezi’nin ihracatçıların rekabet gücünü artıracağını ifade etti. Merkezin yıllık 12,5 milyon dolar tasarruf sağlayacağını ve teknolojik gelişime katkıda bulunacağını belirtti.

Suriye ile ticaretin geliştirilmesine yönelik çalışmaların hızla sürdüğünü belirten Bolat, Türk sanayicilerin Suriye’nin yeniden inşasına katkı sağlayacağını söyledi. Ayrıca, Merkez Bankası’nın faiz indirimiyle enflasyondaki düşüş sürecinin destekleneceğini ve ihracatın büyümede kritik rol oynayacağını vurguladı.

2024’te dayanışma içinde ekonomide büyüme, ihracat artışı ve istihdam odaklı bir yıl hedeflediklerini belirten Bolat, dış ticaret açığının 11 ayda 27 milyar dolar azaldığını, bunun ihracat artışıyla sağlandığını kaydetti. Türkiye’nin döviz bolluğunun rekabet gücünü artıracağını ifade etti.

GCM Yatırım Banner
Yasal uyarı: Bu haber sadece bilgilendirme amaçlıdır. Paratic.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri ve mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Bu haberde yer alan görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihinize uygun olmayabilir. Bu nedenle yalnızca burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı verilmesi uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Manşet Haberleri

Hizmetlerimizi geliştirmek ve yasal mevzuata uygun şekilde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve iptal için Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2024/4Ç Kar/Zarar 29.65%-70.35%
Yatırımlarınızı GCM Yatırım Aracılığıyla Yönetin
Kişisel Yatırım Temsilciniz ve Piyasa Analizlerine Ücretsiz Ulaşın