Paratic Piyasalar Mobil Uygulama Icon
Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive
İNDİR

BM’nin Tazminat Kararına Rus Tepkisi: Soygunu Meşrulaştırmak!

Dmitry Peskov, BM'nin dün oylama ile aldığı karara tepki gösterdi. Bloke edilen Rus rezervlerinin soygununu tamamlamak olduğunu savundu. İşte detaylar;
BM’nin Tazminat Kararına Rus Tepkisi: Soygunu Meşrulaştırmak!
Yorum

Kremlin Sözcüsü Dmitry Peskov bugün Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu’nun Rusya’nın Ukrayna’ya tazminat ödemesine ilişkin kararına tepki gösterdi. Durumu, Rusya’nın soygununun resmileştirilmesi olarak tanımlayan Peskov, Moskova’nın buna şiddetle karşı çıktığını söyledi.

Süreci düzenleyen BM’ye atıfta bulunan Peskov, söz konusu durumun tamamen hukuksuz olduğunu vurguladı. Peskov, “Bloke edilen altın ve döviz rezervlerimizin soygununu tamamlamaya çalışıyorlar.” diyerek BM platformunun kullanılarak soygunun resmileştirildiğini iddia etti.

Rusya Rezervlerinin Ele Geçirilmesini Önlemek İçin Çabalayacak

Kararın yasal olarak bağlayıcı olmadığına dikkat çekildi. Batı’nın ambargo uyguladığı Rus rezervlerinin  ele geçirilmesini önleme şansı sorulduğunda ise Peskov, “Şüphesiz Rusya bunu önlemek için elinden gelen her şeyi yapacaktır.” yanıtını verdi.

Özel mülkiyetin, uluslararası hukukun ve diğer tüm temel kuralların son altı ayda çiğnendiğine işaret eden Peskov, “Daha sonraki eylemlerimizi belirlerken tüm bunları dikkate alacağız.” dedi.

Ukrayna’nın, çatışmalar sırasında hasar gören altyapısının restorasyonuna Rusya’nın katılma olasılığına da değinen Peskov, Ukrayna’ya yardım etmenin söz konusu olmadığını söyledi.

Dün BM’nin yaptığı tazminat kararındaki oylamaya da yanıt veren Peskov, dost ülkelerin BM’de Rus karşıtı belirli konularda oy kullanırken nasıl bir pozisyon aldığına baktığını ifade etti.

Rusya Ukrayna’ya Verdiği Hasardan Kaynaklı Tazminat Ödemeli

BM Pazartesi günü yaptığı toplantıda Rusya’yı, Ukrayna’daki davranışlarından sorumlu tutmaya çağırmıştı. Rusya’nın Ukrayna’ya tazminat ödemesi gerektiğini söyleyerek, kararı oylamaya sunmuştu.

Yapılan oylamanın sonucunda meclisteki 193 üyeden 94’ü kararı onamıştı. Rusya, Çin ve İran dahil 14 ülke ise karara karşı oy kullanmıştı. Oylamada Brezilya, Hindistan ve Güney Afrika dahil 73 ülke çekimserlik belirtmişti.

Size daha iyi hizmet verebilmek için Yasal Mevzuat çerçevesinde, veri politikalarımızda belirtilen amaçlarla sınırlı olmak üzere çerezler (cookies) kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve izin iptali ile ilgili olarak Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Grafik Aklında yatırım fikri varsa harekete geç!
GCM Yatırım - Ödüllü ve Lisanslı Yatırım Kuruluşu
Sponsorlu