Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

BM: Gazze Nüfusunun Onda Biri Savaştan Kaçtı

Birleşmiş Milletler insani yardım ofisi, Gazze’deki savaşın başlamasından bu yana 200 bin kişinin kaçtığını bildirdi. Detaylar şöyle...
BM: Gazze Nüfusunun Onda Biri Savaştan Kaçtı
HABER GİRİŞ

Birleşmiş Milletler insani yardım ofisi (OCHA), yaklaşık 200.000 kişinin, çatışmaların başlamasından bu yana Gazze’deki evlerinden kaçtığını ve şehirdeki su ve elektrik kesintileriyle karşı karşıya olduklarını Söz konusu sayı nüfusun yaklaşık onda birine karşılık geliyor.

OCHA sözcüsü Jens Laerke, Cenevre’de düzenlenen bir brifingde, çatışmalar devam ettikçe daha fazla yerinden edilmenin beklendiğini söyleyerek, “Gazze Şeridi’nde yerinden edilme dramatik bir şekilde arttı ve Cumartesi gününden bu yana 187.500’den fazla kişiye ulaştı. Çoğu okullara sığınıyor.” açıklamasında bulundu.

Dünya Sağlık Örgütü sözcüsü, hafta sonundan bu yana Gazze Şeridi’ndeki sağlık tesislerine 13 saldırı bildirildiğini ve burada depolanan tıbbi malzemelerin tükendiğini söyledi.

İsrail, tarihindeki en ölümcül saldırıyı gerçekleştiren silahlı kişilerin kasabaları kasıp kavurması ve sokakları cesetlerle dolu bırakmasından bu yana intikam sözü verdi. Yüzbinlerce yedek askeri göreve çağırdı ve 2,3 milyon insanın yaşadığı Gazze Şeridi’ni tam bir kuşatma altına aldı.

İsrail medyası, Hamas saldırılarında ölenlerin sayısının 900 kişiye çıktığını, çoğunlukla sivillerin evlerinde, sokaklarda veya bir dans partisinde vurularak öldürüldüğünü bildirdi. Birleşmiş Milletler, 180.000 Gazzelinin evsiz kaldığını, birçoğunun sokaklarda veya okullarda toplandığını belirtiyor.

Batılı ülkeler İsrail’e açık desteğini gösterirken, Arap şehirlerinde Filistinlilere destek veren sokak gösterileri görüldü.

Yasal uyarı: Bu haber sadece bilgilendirme amaçlıdır. Paratic.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri ve mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Bu haberde yer alan görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihinize uygun olmayabilir. Bu nedenle yalnızca burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı verilmesi uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Manşet Haberleri

Hizmetlerimizi geliştirmek ve yasal mevzuata uygun şekilde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve iptal için Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2025/1Ç Kar/Zarar 37.60% / 62.40%
Piyasalar yükselişte veya düşüşte olabilir.
Fiyat beklentini iki yönlü değerlendir.