
Dünyanın en büyük varlık yönetim şirketlerinden bir olan BlackRock’ın CEO’su Larry Fink, ABD ekonomisinin şu anda ciddi bir resesyonun içinde olabileceğini söyledi. FED’in olası bir faiz indirimi yapmasının ise çok gerçekçi olmadığını dile getirdi.

kolayca yatırım yapın
New York Ekonomi Kulübü’nde konuşan Larry Fink, “Görüştüğüm CEO’ların çoğu, şu anda büyük ihtimalle bir resesyonda olduğumuzu düşünüyor,” dedi.
Fink, Donald Trump’ın uyguladığı gümrük tarifelerine de değinirken, enflasyon üzerinde yukarı yönlü baskı oluşturabileceği uyarısında da bulundu. Bu durumun FED’in faiz indirimi yapmasını zorlaştırabileceğine dikkat çekti.
Fink, “FED’in bu yıl dört kez faiz indireceği düşüncesi bana hiç gerçekçi gelmiyor. Aksine enflasyonun yüksek kalmasından ve faizlerin mevcut seviyelerin çok üzerine çıkmasından endişe ediyorum,” dedi.
CME FedWatch aracına göre; vadeli işlemler piyasasında yatırımcılar, FED’in yıl sonuna kadar politika faizini en az 1 puan düşüreceğini fiyatlıyor. Bu, dört kez 0,25 puanlık faiz indirimi beklentisine işaret ediyor.