Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

Mares Oteli’nin kiracı değişikliğinde Rekabet Kurumu izni alındı

Marmaris Altınyunus, Mares Oteli'nin kira sözleşmesinin TBC Seyahat Acenteliği ve Turizm A.Ş.'ye devri için Rekabet Kurumu izninin alındığını açıkladı. Devir işleminin tamamlanması için diğer izinlere ilişkin süreç devam ediyor.
Mares Oteli’nin kiracı değişikliğinde Rekabet Kurumu izni alındı
HABER GİRİŞ

Marmaris Altınyunus Turistik Tesisler A.Ş., Mares Oteli’nin kira sözleşmesinin TBC Seyahat Acenteliği ve Turizm A.Ş.’ye devrine ilişkin süreçte önemli bir aşamanın tamamlandığını duyurdu. Şirketin Kamuyu Aydınlatma Platformu’nda (KAP) yayımladığı açıklamaya göre, Rekabet Kurumu söz konusu devir işlemine izin verdi.

27 Ağustos 2026 tarihli açıklamada, hâlihazırda MP Hotel Management Turizm İnşaat Yatırım A.Ş. tarafından işletilen Mares Oteli’nin kira sözleşmesinin TBC’ye devredilmesi konusunda tarafların anlaşmaya vardığı bildirilmişti. Devir için Rekabet Kurulu ve Tarım ve Orman Bakanlığı izinlerinin alınması gerektiği belirtilmişti.

Şirketin son açıklamasında, Rekabet Kurumu’nun internet sitesinde yer alan bilgiler doğrultusunda devir işlemine izin verildiği, kiracı değişikliği için gerekli diğer izinlerin alınmasına yönelik çalışmaların ise sürdüğü ifade edildi.

Marmaris’in Pamucak mevkisinde, 110 dönümlük arazi üzerinde bulunan Mares Oteli için yapılan sözleşme kapsamında şirkete 400 bin dolar artı KDV devir bedeli ödenecek.

Ayrıca 1 Ocak 2027 ile 1 Mayıs 2035 arasındaki dönem için yıllık en az 400 bin dolar artı KDV tutarında kira ödemesi yapılacak. Sözleşme uyarınca, bu tutara ek olarak ilgili faaliyet döneminin cirosuna bağlı ilave kira bedeli de hesaplanacak.

Yasal uyarı: Bu haber sadece bilgilendirme amaçlıdır. Paratic.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri ve mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Bu haberde yer alan görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihinize uygun olmayabilir. Bu nedenle yalnızca burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı verilmesi uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Manşet Haberleri

Hizmetlerimizi geliştirmek ve yasal mevzuata uygun şekilde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve iptal için Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2026/3Ç Kar/Zarar 30.12%-69.88%
Yatırımlarınızı GCM Yatırım Aracılığıyla Yönetin
Kişisel Yatırım Temsilciniz ve Piyasa Analizlerine Ücretsiz Ulaşın