Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

ABD enflasyonunda yavaşlama sinyali, Fed’in yeni adımlarını belirleyecek

Natixis, ABD’de Eylül enflasyonunun beklentilere paralel gerçekleşmesini beklerken, Fed’in Ekim ayında faizleri sabit tutabileceğini öngörüyor.
ABD enflasyonunda yavaşlama sinyali, Fed’in yeni adımlarını belirleyecek
HABER GİRİŞ

Natixis ekonomistleri, ABD’de Eylül ayı enflasyon verilerinin beklentiler doğrultusunda gelmesini ve son dönemdeki fiyat artışlarının genel enflasyon eğiliminde kalıcı bir bozulmaya işaret etmemesini bekliyor. Kuruma göre, Fed’in mevcut faiz artırım döngüsündeki son hamlesini gerçekleştirmiş olması da ihtimaller arasında.

Ekonomistler Christopher Hodge ve Selin Aker, Eylül ayında çekirdek Tüketici Fiyat Endeksi’nin (TÜFE) aylık yüzde 0,19, manşet enflasyonun ise yüzde 0,6 artacağını öngörüyor. Natixis, Ağustos ayında beklentilerin üzerinde gerçekleşen enflasyonda etkili olan bazı kalemlerdeki yükselişin tekrarlanmasını beklemiyor.

Kurum, enerji ve gıda fiyatlarındaki artışların manşet enflasyonu yukarı taşıdığını, ancak çekirdek enflasyona yönelik baskıların aynı ölçüde yaygınlaşmadığını değerlendiriyor. Alternatif enflasyon göstergelerinin de fiyat artışlarının daha ılımlı bir seyir izlediğine işaret ettiği belirtiliyor. Bununla birlikte, enflasyonun henüz Fed’in yüzde 2’lik hedefine tam olarak dönmediği vurgulanıyor.

Fed’in faiz politikası açısından Eylül enflasyonu belirleyici olacak. Natixis, verilerin olumlu gelmesi durumunda son faiz artışının bu döngünün tek artışı olarak kalabileceğini düşünüyor. Ancak kurum, Ekim ayındaki toplantıda faizlerin sabit tutulmasını beklerken, enflasyon görünümüne bağlı olarak aralık veya ocak ayında yeni bir artış ihtimalini de göz ardı etmiyor.

Ekonomistlere göre Fed, enflasyondaki düşüşün kalıcı hale gelip gelmediğini değerlendirmek için gelecek aylarda açıklanacak verileri yakından izlemeyi sürdürecek.

Yasal uyarı: Bu haber sadece bilgilendirme amaçlıdır. Paratic.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri ve mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Bu haberde yer alan görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihinize uygun olmayabilir. Bu nedenle yalnızca burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı verilmesi uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Manşet Haberleri

Hizmetlerimizi geliştirmek ve yasal mevzuata uygun şekilde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve iptal için Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2026/3Ç Kar/Zarar 30.12%-69.88%
Hesabınızı şimdi oluşturun!
Kolay kayıt, hızlı işlem ve uzman analizlerle başarıya giden yolda lider adımı atın.