Bitcoin, küresel piyasalardaki sert hareketlere rağmen 77 bin dolar seviyesinde dar bir bantta işlem görmeye devam ediyor. Petrol fiyatlarının 111 doların üzerine çıkması ve ABD’nin İran’a yönelik Hürmüz Boğazı’nda uzun süreli deniz ablukası hazırlığında olduğuna dair haberler, piyasalarda tansiyonu yükseltti.
Buna karşın kripto piyasasında genel bir zayıflık dikkat çekiyor. Ethereum, XRP, Solana ve BNB son bir haftada değer kaybederken, yalnızca Dogecoin yükseliş gösterdi. Bu durum, yatırımcıların daha güvenli liman olarak Bitcoin’e yönelmesiyle birlikte piyasa hakimiyetinin artmasına yol açtı.

Analistlere göre Bitcoin’in sakin görünümü, satış baskısının azalmasından kaynaklanıyor. Mart ve Nisan aylarında piyasadan çıkan satıcıların ardından arz tarafının zayıfladığı, bu nedenle fiyatın büyük makro gelişmelere karşı daha az tepki verdiği belirtiliyor.
Split Research’ün kurucusu Zaheer Ebtikar, bir notunda Bitcoin’in göreceli sakinliğinin piyasa yapısındaki bir değişimin göstergesi olduğunu söyledi.
Ebtikar, “Bitcoin, insanların düşündüğünden çok daha az düzenleyici gürültüye veya merkez bankası politikasına duyarlıdır. Duyarlılığı tamamen daha geniş volatiliteye bağlıdır ve şu anda daha sakin bir işlem aralığında olduğumuz için, acil bir çıkış telaşı yok” değerlendirmesinde bulundu.