Migros (MGROS) tarafından 2026 yılının ilk çeyreğinde beklentilerin üzerinde sonuçlar açıkladı. Gelir 109.237 milyon TL ile 108.966 milyon TL’lik beklentinin üzerinde gelirken, FAVÖK 5.290 milyon TL ile 4.7968 milyon TL’lik beklentiyi aştı.
Net kâr ise 1.598 milyon TL ile 650 milyon TL’lik beklentilerin çok üzerinde gerçekleşti.
Deniz Yatırım MGROS bilançosunu inceleyerek olumlu yönleri; “reel satış geliri büyümesi, beklentilerin üzerinde net kâr” olarak sıraladı. Olumsuz yönü ise brüt kâr marjındaki gerileme olarak işaretledi.
Analistler, “Migros’un 1Ç26 performansını finansallar açısından her ne kadar reel büyüme sağlanıp FAVÖK marjı sınırlı derecede artırılmış olsa da gerileyen pazar payı ve brüt kâr marjını da göz önünde bulundurarak sınırlı olumlu olarak değerlendiriyoruz,” ifadelerini kullandı.
MGROS için hedef fiyatı ise 951 TL olarak korurken, AL tavsiyesini sürdürdüklerini açıkladılar.
kolayca yatırım yapın