
ABD Hazine Bakanı Scott Bessent, Kongre’ye çağrıda bulunarak ülkenin borç limitini Temmuz ortasına kadar yükseltmeleri gerektiğini söyledi. Aksi halde, milletvekilleri Ağustos ayında tatildeyken hükümetin nakit kaynakları tükenebilir ve ABD temerrüde düşebilir.
Bessent, Temsilciler Meclisi Başkanı Mike Johnson’a gönderdiği mektupta, vergi gelirlerinin yüksek gelmesine rağmen Hazine’nin “olağanüstü önlemlerinin” Ağustos’ta sona ereceğini belirtti. Bu nedenle, Kongre’nin Temmuz ayında harekete geçmesi gerektiğini vurguladı.
Cumhuriyetçiler ise borç tavanını, Başkan Donald Trump’ın vergi, göçmenlik ve enerji paketini geçirmek için kullanmayı planlıyor. Ancak parti içindeki fikir ayrılıkları ve Trump’ın son vergi artışı önerileri süreci geciktiriyor.
Senato’da ise yasa tasarısının değişebileceği sinyalleri veriliyor, bu da Temmuz hedefini riske sokuyor. Uzmanlar, borç limitinin yükseltilmemesi halinde ABD’nin küresel piyasaları sarsacak ciddi bir mali krize girebileceği uyarısında bulunuyor.