
ABD Hazine Bakanı Scott Bessent, Federal Rezerv (Fed) başkanlığına aday belirleme sürecine dair önemli açıklamalarda bulundu. Bessent, eski St. Louis Fed Başkanı James Bullard ile gerçekleştirdiği iki saatlik görüşmeyi “çok verimli” olarak nitelendirirken, Bullard’ın para politikası alanındaki derin uzmanlığını ve Fed kurumunu yakından tanımasını olumlu bulduğunu ifade etti.
Bessent, “James Bullard inanılmaz bir deneyime sahip ve Fed’i çok iyi biliyor” diyerek, görüşmenin olumlu geçtiğinin altını çizdi. Bessent, Fed’in birincil görevinin enflasyonla mücadele, ekonomik büyümeyi destekleme ve bu ikisi arasında denge kurma olduğunun altını çizdi.
Enflasyonun yakın gelecekte düşüş eğilimine gireceğini öngördüğünü belirten Bessent, faiz oranı eğrisinin kısa vadeli kısmında yaşanan tersine dönüşe rağmen, uzun vadeli oranların istikrarlı seyrettiğini vurguladı.
Bessent, Başkan Trump’ın enflasyonın bir sorun haline gelmesi durumunda faiz artışlarına açık olacağını da sözlerine ekledi.