Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

Bayraktar: Akkuyu NGS Ülke Elektriğinin Yüzde 10’unu Karşılayacak

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Bayraktar, Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nin elektrik ihtiyacının yüzde 10'unu karşılayacağını söyledi. Detaylar;
Bayraktar: Akkuyu NGS Ülke Elektriğinin Yüzde 10’unu Karşılayacak
HABER GİRİŞ

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nin (NGS), tam kapasiteyle devreye girdiğinde Türkiye’nin elektrik ihtiyacının yüzde 10 gibi önemli bir kısmını tek başına karşılayacağını ifade etti.

Bakan, Akkuyu NGS inşaat sahasında incelemede bulunarak santralin son durumuna ilişkin bilgi aldıklarını belirtti.

Bayraktar, ziyarete ve çalışmalara ilişkin bilgileri iletmek için X sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu.

“Ülkemizin ilk nükleer güç santrali Akkuyu NGS inşaat sahasındaydık.” ifadesini kullanırken Rosatom Başkanı Aleksey Lihaçev ile çalışmaları yerinde inceleyerek santralin son durumuyla alakalı bilgi aldıklarını iletti.

“Türkiye’nin Enerji Arz Güvenliği için Stratejik Bir Adım”

Akkuyu NGS’yi, Türkiye’nin enerji arz güvenliği için stratejik bir adım olarak nitelendirdi.

Bakan Bayraktar Akkuyu NGS Ziyareti
Kaynak: X / @aBayraktar1

Santralin, tam kapasite devreye girdiğinde Türkiye’nin elektrik ihtiyacının yüzde 10’unu tek başına karşılayacağı bilgisini verdi.

Bunun gerçekleşmesiyle birlikte her yıl 35 milyon ton karbon salınımından kaçınmış olunacağını sözlerine ekledi.

Bakan, önceki gün Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı’nın (UAEA) 67. Genel Kurulu’na video mesaj göndererek nükleer enerjinin 2053’e kadar karbon nötr hedefine ulaşmada hayati rol oynayacağına işaret etmişti.

Akkuyu’da inşa edilen nükleer güç santralinin dünyadaki mevcut en büyük nükleer inşaat sahası olduğuna dikkat çekmişti.

Yasal uyarı: Bu haber sadece bilgilendirme amaçlıdır. Paratic.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri ve mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Bu haberde yer alan görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihinize uygun olmayabilir. Bu nedenle yalnızca burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı verilmesi uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Manşet Haberleri

Hizmetlerimizi geliştirmek ve yasal mevzuata uygun şekilde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve iptal için Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2025/1Ç Kar/Zarar 37.60% / 62.40%
Yatırımlarınızı GCM Yatırım Aracılığıyla Yönetin
Kişisel Yatırım Temsilciniz ve Piyasa Analizlerine Ücretsiz Ulaşın