Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

Banka Çalışanları da Refah Payı İstiyor!

Yurt dışında aldığı çok sayıda ödülle hanesine artı yazan Yapı Kredi’de personel tarafında işler iyiye gitmiyor. Çalışanlar, geçim derdini yüksek sesle dile getirdi.
Banka Çalışanları da Refah Payı İstiyor!
HABER GİRİŞ

Koç grubuna ait olan ve Türkiye’nin en büyük bankaları arasında gösterilen Yapı Kredi, yakın zamanda Global Finance dergisinin düzenlediği “World’s Best Digital Bank Awards 2023” kapsamında 6 ayrı kategoride ödüle layık görüldüğü haberleriyle gündeme gelirken, personel tarafında ise yüksek enflasyon kendini gösterdi.

Yılın ilk 9 ayında net dönem kârını geçen yıla göre yüzde 38 artıran ve faiz gelirlerini üst seviyeye çıkaran bankanın çalışanlarının sesi geçim derdiyle yükseldi.

Yapı Kredi çalışanları, üye olduğu sendikaya yüksek enflasyona karşı korunmak için bildirimde bulundu.

Çalışanlar, Banka-Finans ve Sigorta İşçileri Sendikası’na (BASİSEN) attığı mailde, yeni yıl için alacakları maaş zammında enflasyon farkının yanı sıra refah payı da talep etti.

Bu sabah çok sayıda çalışanın “geçinemiyoruz” başlığıyla attığı maillerle sendikanın banka ile kuracağı köprüde yüksek enflasyonu hesaba katarak maaş zammı istemesi çağrısı yapıldı.

GCM Yatırım Banner

Haftaya Çarşamba günü açıklanacak enflasyon rakamına göre 6 aylık enflasyon farkı alacak olan banka çalışanları, sözleşme gereğince, Temmuz 2023 dönemine kadar ise yeni bir zam talebinde bulunamayacak.

Hükümet kanadının yeni yılda asgari ücrete ara zam yapmayacağı, işletmelerin inisiyatif alarak Temmuz’da maaş zammı vereceği anlamına geldiğinden, banka çalışanları şimdiden yüksek enflasyona ezilmemek için refah payı talep ediyor.

Manşet Haberleri

Size daha iyi hizmet verebilmek için Yasal Mevzuat çerçevesinde, veri politikalarımızda belirtilen amaçlarla sınırlı olmak üzere çerezler (cookies) kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve izin iptali ile ilgili olarak Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2024/1Ç Kar/Zarar 34.76%/65.24%
Piyasalar yükselişte veya düşüşte olabilir.
Fiyat beklentini iki yönlü değerlendir.