Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

Bakan Nebati’den EYT ve Kıdem Tazminatı Açıklaması: Çalışmalar Başladı

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Emeklilikte Yaşa Takılanlar düzenlemesi ile ilgili yeni bir açıklamada bulundu.
Bakan Nebati’den EYT ve Kıdem Tazminatı Açıklaması: Çalışmalar Başladı
HABER GİRİŞ

Milyonlarca vatandaşın beklediği Emeklilikte Yaşa Takılanlar düzenlemesinde sürecin hızlandığına dair haberler gelmeye devam ediyor. Son açıklama Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati tarafından yapıldı.

Bakan Nebati sosyal medya hesabından Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) ile ilgili Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından çalışmalar yapıldığını belirterek, kıdem tazminatına dair açıklamalarda bulundu.

Nebati açıklamasında, Bu çerçevede, işverenlerimizin karşılaşacağı kıdem tazminatı yükünü, uygun finansman koşullarıyla Hazine Destekli KGF kefaleti ile karşılayabilecekleri bir kredi paketi konusunda Hazine ve Maliye Bakanlığımızca hazırlıklar başlatılmıştır.” ifadelerini kullandı.

Şirketlere Kredi Desteği Sağlanacak

EYT düzenlemesi ile daha sonraki süreçte emekli olacak vatandaşların kıdem tazminatı için şirketlere kredi desteği verilmesi planlanıyor. Bu desteğin detaylarının yapılacak çalışmanın ardından netleşmesi bekleniyor.

Konuyla ilgili daha önce Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin son duruma dair bilgilendirmede bulunmuştu. Bakan Bilgin EYT düzenlemesinin Aralık ayında TBMM’nin gündemine geleceğini söylemişti.

GCM Yatırım Banner

Bu açıklamanın ardından Cumhurbaşkan Recep Tayyip Erdoğan ile Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin bir araya gelmişti. Görüşmede asgari ücret ve EYT düzenlemelerine dair konuların ele alındığı belirtilmişti.

EYT düzenlemesi 8 Eylül 1999 öncesi sigorta girişi olan ve ilk etapta 1,5 milyondan fazla kişi içinn emeklilik hakkı vermeyi içeriyor.

Manşet Haberleri

Size daha iyi hizmet verebilmek için Yasal Mevzuat çerçevesinde, veri politikalarımızda belirtilen amaçlarla sınırlı olmak üzere çerezler (cookies) kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve izin iptali ile ilgili olarak Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2024/3Ç Kar/Zarar 39.98%/60.02%
Piyasalar yükselişte veya düşüşte olabilir.
Fiyat beklentini iki yönlü değerlendir.