Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

Bakan Bolat: Türkiye Büyümeye Devam Ediyor, Önemli Olan Bu

Bu sabah açıklanan ekonomik büyüme rakamlarını değerlendiren Ticaret Bakanı Bolat, ihracatın ve istihdamın artmaya devam ettiğini söyledi.
Bakan Bolat: Türkiye Büyümeye Devam Ediyor, Önemli Olan Bu
HABER GİRİŞ
SON GÜNCELLEME

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, bugün açıklanan büyüme rakamlarını değerlendirdi. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından yapılan açıklamaya göre Türkiye ekonomisi, yılın ikinci çeyreğinde yüzde 3,8 oranında büyüdü.

Türkiye’nin büyümeye ve istihdam sağlamaya devam ettiğini söyleyen Bakan Bolat, Ankara Etimesgut Havaalanı’nda devam eden TEKNOFEST’e yaptığı ziyarette, büyüme rakamlarına dair yorumlarını paylaştı.

Dünya ekonomisinin çok yavaşladığını ve ticaretin neredeyse durma noktasına geldiğini, Türkiye’nin ise bu tabloya ek olarak deprem gibi ağır bir yük ile mücadele etmesine karşın yüzde 3,8 oranının hiç de fena olmadığını söyledi.

Konuşmasını “İlk çeyrekte yaklaşık yüzde 4 büyüme sağlanmıştı. İkinci çeyrek yüzde 3,8. İnşallah yılı da bu rakamlar civarında kapatmayı umut ediyoruz. Türkiye büyümeye, istihdam yaratmaya, ihracat yapmaya devam ediyor, önemli olan bu.” sözleriyle devam ettiren Bolat, festival hakkında da konuştu.

TEKNOFEST’in Türkiye’de büyük bir markanın ismi olduğunu, savunma sanayisindeki büyük gelişmenin, teknolojide yapılan büyük reformların, ilerlemelerin, gelişmelerin marka ismi haline geldiğini ve gençlerle özleştiğini ifade etti.

GCM Yatırım Banner

Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “Türk endüstrisinin ve Türk teknolojisinin dünyada önemli bir konuma ulaşmasına şahit olurken, ülkemizin teknoloji, savunma, bilişim, uzay ve havacılık alanında elde ettiği başarılara bir kez daha tanık olduk.” ifadesini kullandı. (AA)

Yasal uyarı: Bu haber sadece bilgilendirme amaçlıdır. Paratic.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri ve mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Bu haberde yer alan görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihinize uygun olmayabilir. Bu nedenle yalnızca burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı verilmesi uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Manşet Haberleri

Hizmetlerimizi geliştirmek ve yasal mevzuata uygun şekilde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve iptal için Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2024/4Ç Kar/Zarar 29.65%-70.35%
Hesabınızı şimdi oluşturun!
Kolay kayıt, hızlı işlem ve uzman analizlerle başarıya giden yolda lider adımı atın.