Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

Bakan Bolat: Emlak Piyasası Daha da Gevşeyecek

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, otomotiv ve konut sektöründeki çalışmalar hakkında konuşarak yeni uygulamanın 1 Kasım'da başlayacağını duyurdu. Detaylar haberde....
Bakan Bolat: Emlak Piyasası Daha da Gevşeyecek
HABER GİRİŞ
SON GÜNCELLEME

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulunarak araç ve konut satışına ilişkin konuştu. TRT Haber’e katlan Bakan Bolat, araç ve konut atışlarında gerçekleştirilen denetimleri ve uygulamaları hatırlattı.

Hükümetin 1 buçuk yıl önce 6 ay 6 bin kilometre sınırlaması getirdiğini belirten Bakan Bolat, “ Araç sıkıntısı olduğu için bugün aracı al, yarın üzerine yüzde 30, yüzde 40 koy sat gibi uygulamaları önlemek amacıyla bunlar yapılmıştı.” açıklamasında bulundu.

İlan sitelerini de bu uygulamalarda sorumlu tutuklarını vurgulayan Bolat, ciddi para cezaları uygulayacağını ilan ettiklerini hatırlattı.

İkinci El Otomobil Fiyatları Yüzde 15 Düştü

Bakan Bolat, ilan sitlerini ilgilendiren birinci elden daha yüksek ikinci el satış fiyatı yazamayacaklarını ilanlarda bir yönetmelik getirdiklerini söyledi.

İlan sitelerinin sorumlu olduğu birçok yönetmelikte değişiklik yapıldığını belirterek, “İki ay süre verdik. 1 Kasım’da uygulanmaya başlanacak.” dedi. Buradaki amacın piyasanın kesinlikle denetlenmesi, düzenlenmesi ayrıca adil, istikrarlı bir şekilde satışların, alışların gerçekleşmesi olduğunu söyledi.

İkinci el otomobil fiyatlarında yüzde 15 düşüş olduğunu belirten Bakan Bolat, bunun devam edeceğini birinci el sıfır araçlarda da yüzde 15, 20’ler arasında kampanyalarla indirimler yapıldığını aktardı.

Emlak Piyasası Daha da Gevşeyecek

Konut sektörüne de değinen Bolat, “Emlakta da satış fiyatlarında köpük büyük ölçüde kalktı. Sahte ilan yoluyla fiyat şişirmelerine karşı cezai, caydırıcı tedbirler içeren yönetmeliğimiz 1 Kasım’da yürürlüğe girince piyasanın daha da gevşeyeceğini göreceğiz.” dedi.

Piyasanın denetlenmesi konusunda bir ekip kurduklarını dile getiren Bolat, “ Bu ekibimiz çok sayıda ilanları takip ediyor, kısa süre içindeki köpürten fiyat artışlarıyla ilgili kontrollerini yapıyor. Bir iki güne kadar da onun sonuçlarını açıklayacağız.” ifadelerini kullandı.

İlan uygulamalarının emlakçılar arasında olumlu karşılandığını belirtti.

Yasal uyarı: Bu haber sadece bilgilendirme amaçlıdır. Paratic.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri ve mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Bu haberde yer alan görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihinize uygun olmayabilir. Bu nedenle yalnızca burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı verilmesi uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Manşet Haberleri

Hizmetlerimizi geliştirmek ve yasal mevzuata uygun şekilde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve iptal için Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2025/1Ç Kar/Zarar 37.60% / 62.40%
Piyasalar yükselişte veya düşüşte olabilir.
Fiyat beklentini iki yönlü değerlendir.