Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

Bakan Bilgin’den EYT Açıklaması! “Top Bizden Çıktı”

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’den EYT, düzenlemesindeki son gelişmeler ile ilgili açıklama yaptı. Detaylar haberde...
Bakan Bilgin’den EYT Açıklaması! “Top Bizden Çıktı”
HABER GİRİŞ

Milyonlarca vatandaş Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesinin yasallaşacağı tarihi ve maaş alacağı günü hevesle beklemeye devam ediyor. Hal böyleyken hem iktidara yakın kişilerden hem de yetkililerden açıklamalar geliyor.

Düzenlemeye yönelik son değerlendirme ise Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’den geldi.

AK Parti TBMM Grup Toplantısı öncesi konuşan Bilgin, kanun teklifinin ne zaman geleceği hakkında açıklamada bulundu. Gruptaki milletvekillerinin konuyu tartıştığını belirtti.

Bakan Bilgin, “Onlar Meclis’e götürecek, biz değil. Meclis’in iradesinde, bizden top çıktı. Milletvekillerimizin iradesiyle o şekilleniyor. Bundan sonraki aşamaları biz takip etmiyoruz. Mart ayında neticelenir diye düşünüyorum” diyerek konuştu.

Bilgin, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin konuya destek verdiğini ifade etti. Bakan Nebati’nin, özellikle kıdem tazminatıyla ilgili karşılaşılabilecek sorunu çözdüğünü dile getirdi. Konuya yönelik özel bir paket hazırlandığını belirterek herhangi bir sorun olmadığını aktardı.

Bakan Nebati ise EYT konusunun Hazine’den de çıktığını vurgulayarak her an her şeye hazır olduklarını bildirdi.

EYT konusuna yönelik en son açıklama AK Parti Grup Başkanvekili Muhammed Emin Akbaşoğlu’ndan gelmişti. Düzenlemede sona gelindiğini belirterek, EYT’lilerin Mart ayında maaşlarını alacağını söyledi.

Yasal uyarı: Bu haber sadece bilgilendirme amaçlıdır. Paratic.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri ve mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Bu haberde yer alan görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihinize uygun olmayabilir. Bu nedenle yalnızca burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı verilmesi uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Manşet Haberleri

Hizmetlerimizi geliştirmek ve yasal mevzuata uygun şekilde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve iptal için Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2024/4Ç Kar/Zarar 29.65%-70.35%
Piyasalar yükselişte veya düşüşte olabilir.
Fiyat beklentini iki yönlü değerlendir.