
Hükümet enflasyonda tek haneli rakamların görüleceğini vurgularken bu hafta içinde açıklanan Orta Vadeli Program’da (OVP) enflasyon hedefleri belirlendi. Ziraat Bankası’nın eski Genel Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Şenol Babuşcu’nun 2024 Haziran ayı enflasyon tahmini ise dikkat çekti.
Sosyal medya hesabından açıklamada bulunan Babuçcu, “2024 yılı Haziran ayı sonu enflasyon tahminim % 100 ZİRVE…” paylaşımını yaptı.

Babuşcu’nun bu tahminini bazı vatandaşlar iyimser olarak yorumlarken, bazıları da enflasyonun o kadar yükselmeyeceği yorumunda bulundu.
Enflasyon her ay düzenli olarak Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanmaya devam ediyor. TÜİK, Ağustos ayı raporunda enflasyonun aylık bazda yüzde 9,09, yıllık bazda yüzde 58,94 arttığını açıkladı.
Aralık ayına göre ise artış yüzde 43,06, on iki aylık ortalamalara göre yüzde 56,28 oldu.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan OVP’de enflasyon tahmini 2023’te yüzde 65, 2024’te yüzde 33, 2025’te yüzde 15,2, 2026’da yüzde 8,5 olarak belirtildi.