Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

Babuşcu’dan 200 TL’lik Banknot Çıkışı: “Enflasyonun Göstergesi”

200 TL'lik banknotun adet olarak giderek artmasına yönelik değerlendirmede bulunan Şenol Babuşcu, bunun enflasyonun göstergesi olduğunu söyledi. Detaylar haberde...
Babuşcu’dan 200 TL’lik Banknot Çıkışı: “Enflasyonun Göstergesi”
HABER GİRİŞ

Türkiye’deki enflasyonist ortamın aynı zamanda hayat pahalılığının banknot basımındaki etkisi büyük. Özellik döviz kurundaki yükseliş TL’nin değer kaybetmesine neden oluyor. 2009 yılında cüzdanlara giren 200 TL’lik banknotun basımındaki artış dikkat çekiyor.

Bu yıl Nisan ayında en büyük banknot olan 200 TL’nin emisyon içindeki payının yüzde 59 seviyesini geçtiğini söyleyen Ziraat Bankası’nın eski Genel Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Şenol Babuşcu’dan yeni değerlendirme geldi.

Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Babuşcu, 200 TL’lik banknotun adet olarak da toplam banknotlar içindeki payının son 2 yıl içinde 1,4 kat artarak yüzde 35,2 seviyesine ulaştığını açıkladı.

Grafiklerle durumu açıklayan Babuşcu’nun bu paylaşımı “İşte size enflasyon” notuyla dikkat çekti.

Şenol Babuşcu 200 TL Banknot
Kaynak: Twitter

Bunun enflasyonun başka bir görüntüsü olduğunu dile getirerek 200’lük banknotların tutar olarak payının toplam içinde 2/3 olduğunu kaydetti.

GCM Yatırım Banner

Ayrıca Babuşcu, Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Hafize Gaye Erkan’ın,  “Şu an halihazırda yurt dışından bize gelen milyar dolarlık doğrudan yatırım teklileri var. Bana gelenler ABD ve Dünya Bankası’ndan.” ifadeleri hakkında konuştu.

Babuşcu, “Yabancı yatırımcı neden Merkez Bankası’na gider ki…” açıklamasında bulundu.

Manşet Haberleri

Size daha iyi hizmet verebilmek için Yasal Mevzuat çerçevesinde, veri politikalarımızda belirtilen amaçlarla sınırlı olmak üzere çerezler (cookies) kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve izin iptali ile ilgili olarak Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2024/3Ç Kar/Zarar 39.98%/60.02%
Piyasalar yükselişte veya düşüşte olabilir.
Fiyat beklentini iki yönlü değerlendir.