Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

ASELSAN Genel Müdürü: S-300, S-400’lere İhtiyacımız Yok

Amerikan ve Rus yapımı askeri araçlar arasında kalan Türkiye’nin seçimini hangi yönde yapacağı merak konusu olurken, ASELSAN tarafından farklı bir çıkış geldi.
ASELSAN Genel Müdürü: S-300, S-400’lere İhtiyacımız Yok
HABER GİRİŞ

Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir’in F-16 restinin ardından benzer bir çıkış da S-300 ve S-400’lere ilişkin Askeri Elektronik Sanayi (ASELSAN) Genel Müdürü Haluk Görgün’den geldi. Türkiye’nin savunma alanında kendi kendine yetebildiğini savunan Görgün, askeri teçhizat için yabancı envantere gerek olmadığına dikkat çekti.

Milliyet’ten Abdullah Karakuş’a konuşan ASELSAN Genel Müdürü, Ankara’da üretilen hava savunma sistemlerine atıf yaparak, “Hava savunma sistemlerini yapıyoruz. S-300, S-400’lere ihtiyacımız yok. Bunlara ihtiyacı ortadan kaldırıyoruz. Bizim vazifemiz bu” diye çıkışta bulundu.

Savunma Sanayii Araştırma ve Geliştirme Enstitüsü (SAGE) ve Roket Sanayii ve Ticaret AŞ (Roketsan) ile birlikte yürütülen uzun menzilli hava savunma sistemi projesi SİPER’i anlattı.

Projenin kapsamının çok boyutlu olduğuna dikkat çekerek, haberleşme istasyonunundaki arama radarından, füze tespit sistemine kadar çok fonksiyonlu bir teknoloji üzerine çalışıldığını kaydetti.

Görgün, “Kontrol merkezi var ayrıca atış kontrol ünitesi ve merkezi var. Füze fırlatma sistemi var. Dost düşman tanıma sistemi var. Bu sistemde 12-13 tane sadece kamyon var. Yani büyük bir sistem var” diye konuştu.

GCM Yatırım Banner

“Göz, kulak, beyin hepsi bizde. Binlerce farklı üründe varız” diyerek, askeri alanda çok sayıda ülkeye yapılan ihracatları hatırlattı.

ASELSAN Genel Müdürü, “Sadece geçen sene 38 farklı ülkeyle sözleşme imzaladık. 415 milyon doları buldu. 50 farklı ürünü ihraç ediyoruz. Hepsi birbirinden farklı” dedi.

Manşet Haberleri

Size daha iyi hizmet verebilmek için Yasal Mevzuat çerçevesinde, veri politikalarımızda belirtilen amaçlarla sınırlı olmak üzere çerezler (cookies) kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve izin iptali ile ilgili olarak Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2024/3Ç Kar/Zarar 39.98%/60.02%
Piyasalar yükselişte veya düşüşte olabilir.
Fiyat beklentini iki yönlü değerlendir.