
Garanti BBVA Yatırım, Stellantis için Rekabet Kurumu’ndan onay almayı başaran Tofaş (TOASO) için değerlendirmelerini paylaştı.
Aracı kurum, şirketin 29.07.2023’te Stellantis Otomotiv’in Peugeot, Citroen, Opel ve DS Automobiles’den oluşan Stellantis markalarının distribütörlüğünü içerecek şekilde Türkiye’deki mevcut faaliyetlerinin Tofaş tarafından devralınmasına ilişkin pay devir sözleşmesinin imzalandığını belirtti.
Söz konusu onayın zorlu geçen onay sürecinin ardından oldukça olumlu bir gelişme olduğu vurgulandı ve potansiyel olarak yeni olumlu gelişmelerin önünü açtığı aktarıldı.
Garanti BBVA Yatırım, “Koşullu izine tabi yatırım olan yen hafif araç projesi bunun ilk kanıtı niteliğinde. Biz onay sonrası sinerjiye atfen yeni anlaşmaların yapılabileceğini belirtmiş ve bunu modellemelerimizde varsaymıştık. Bizim modellememizde 175 bin araç ve ağırlıklı yurtiçi satışı yapılacak bir araç üretimi varken burada benzer şekilde 150 bin adet ancak yurtdışı (Orta Doğu ve Afrika) ağırlıklı bir taahhüt söz konusu.” ifadelerini kullandı.
Aracı kurum, Stellantis Otomotiv için distribütörlük kapsamında yıllık 160 bin adet potansiyel satış öngördü ve tahminlere göre yurt içi satışların yüzde 55-60’ını ithal araçların oluşturabileceğini kaydetti.

kolayca yatırım yapın
Garanti BBVA Yatırım, TOASO için hedef fiyatını 255 TL, tavsiyesini “endeks üstü getiri” olarak korudu. 28 Nisan’da 1Ç25 finansallarının ardından hedef fiyatın gözden geçirileceği belirtildi.
TOASO, 21 Nisan tarihli haftanın ilk işlem gününde Rekabet Kurumu’nun onayının etkisiyle günü yüzde 10 artışla 194,1 TL’den tamamladı. Hissede haftalık yüzde 21, aylık yüzde 11 artış görüldü.