Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

Aracı kurum BIST 100’de rekor bekliyor: Kaç puan olacak?

BIST 100 endeksi için hedefini 13 bin puan olarak belirleyen Gedik Yatırım, endeksteki zayıflıkların alım fırsatı olduğunu belirtti.
Aracı kurum BIST 100’de rekor bekliyor: Kaç puan olacak?
HABER GİRİŞ
SON GÜNCELLEME

Gedik Yatırım, 13 Aralık’ta paylaştığı Strateji Raporu’nda Borsa İstanbul’a yönelik değerlendirmelerini paylaştı.

BIST 100 endeksinde adil değer olarak yüzde 29,7 yükselme potansiyeliyle 13.027 puana işaret eden aracı kurum, adil değerlerin bankacılık ve sanayi sektörlerinde kabaca yüzde 28 ve holdinglerde yüzde 39 yükselme potansiyeline işaret ettiğini belirtti. Fakat uzun vadeli döngünün ivmesinin yukarıya evrilmesi ile birlikte çok daha yüksek endeks seviyelerinin mümkün olabileceğini paylaştı.

Reel bazda (2025/2026) kar büyüme beklentilerini ülkeler arası büyüme ve çarpanlara göre harmanlayan Gedik Yatırım analistleri, Türkiye’nin benzer ülkelere nazaran makul bir yıl geçirme ihtimalinin olduğunu, iskontolu çarpanlarda işlem gördüğünü bildirdi.

“Faizin Üzerinde Getiri Sağlayacak”

Raporda 6 aylık zorluklara ve bölgesel politik faktörlerin yaratacağı olası oynaklıklara rağmen endeksteki zayıflıkların alım fırsatı yarattığı, Türkiye borsasının uzun vadeli patika değişikliklerinin eşiğinde olabileceği aktarıldı.

2026 öngörülebilirliği arttıkça hisse senetlerinin prim yapabileceği ve faizin üzerinde getiri sağlayacağı öngörüldü.

GCM Yatırım Banner
Yasal uyarı: Bu haber sadece bilgilendirme amaçlıdır. Paratic.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri ve mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Bu haberde yer alan görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihinize uygun olmayabilir. Bu nedenle yalnızca burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı verilmesi uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Manşet Haberleri

Hizmetlerimizi geliştirmek ve yasal mevzuata uygun şekilde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve iptal için Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2024/4Ç Kar/Zarar 29.65%-70.35%
Piyasalar yükselişte veya düşüşte olabilir.
Fiyat beklentini iki yönlü değerlendir.