Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

Amazon’un Baş Ekonomisti TCMB’den Tanıdık Bir İsim Oldu!

TCMB'de yaklaşık beş ay boyunca başkan yardımcılığı yapmış olan Prof. Dr. Semih Tümen, dünya devi Amazon'un baş ekonomisti olduğunu duyurdu. Detaylar;
Amazon’un Baş Ekonomisti TCMB’den Tanıdık Bir İsim Oldu!
HABER GİRİŞ
SON GÜNCELLEME

Bir dönem Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) başkan yardımcılığını yürütmüş olan Prof. Dr. Semih Tümen, kariyerinde önemli bir yeni sayfa açtı ve piyasa değeri 1,5 trilyon dolar olan dünya devi kuruluş Amazon’un baş ekonomisti olduğunu duyurdu.

2021 yılında yaklaşık olarak beş aylık bir süreçte TCMB başkan yardımcılığı pozisyonunda yer alan isim, konuya ilişkin açıklamayı sosyal medya platformu X’teki hesabı üzerinden gerçekleştirdi.

Paylaşımında, “Amazon’a baş ekonomist olarak katıldığımı paylaşmaktan mutluluk duyuyorum.” ifadesini kullandı.

Semih Tümen Amazon Tweeti
Kaynak: X / @SemihTumen

Ayrıca, 2023 sonbaharında kendisini ağırladıkları ve sağladıkları mükemmel akademik ortam için Louisiana Eyalet Üniversitesi Ekonomi Bölümü’ne de teşekkürlerini iletti.

Tümen, Prof. Dr. Şahap Kavcıoğlu’nun Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Başkanı olduğu dönem olan 25 Mayıs 2021’de başkan yardımcılığına atanmıştı.

2002 yılında TCMB’de uzman yardımcısı olarak göreve başlayan isim, 2011 yılına kadar kurumun çeşitli birimlerinde de görev yapmıştı.

Ekonomist, 13 Ekim 2021 tarihli Resmi Gazete’de yer alan Cumhurbaşkanlığı kararıyla ise görevden alınmıştı.

Yasal uyarı: Bu haber sadece bilgilendirme amaçlıdır. Paratic.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri ve mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Bu haberde yer alan görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihinize uygun olmayabilir. Bu nedenle yalnızca burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı verilmesi uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Manşet Haberleri

Hizmetlerimizi geliştirmek ve yasal mevzuata uygun şekilde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve iptal için Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2024/4Ç Kar/Zarar 29.65%-70.35%
Hesabınızı şimdi oluşturun!
Kolay kayıt, hızlı işlem ve uzman analizlerle başarıya giden yolda lider adımı atın.