Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

Altında Trump Zaferi Sonrası Düşüş Sürüyor: 2 Ayın En Düşüğünde

Donald Trump’ın geçen haftaki seçim zaferinin ardından doların güçlenmeye devam etmesiyle altın fiyatları iki ayın en düşük seviyelerine geriledi.
Altında Trump Zaferi Sonrası Düşüş Sürüyor: 2 Ayın En Düşüğünde
HABER GİRİŞ
SON GÜNCELLEME

Donald Trump’ın seçim zaferinin ardından yatırımcıların hisse senetleri ve kripto para birimlerine yönelmesiyle altın fiyatları son iki ayın en düşük seviyelerine yaklaştı. Trump’ın geçen hafta yeniden başkanlık koltuğuna oturmasıyla dolar güçlenmeye devam ederken, altın fiyatları düşüş yaşadı ve yıl boyunca süren yükseliş serisi duraklamaya girdi.

Sizce Ons Altın Fiyatı Ne Olur?
Sonuçları görmek için lütfen katılım sağlayınız.
Düşük
Düşeceğini Düşünüyorum
Yükseleceğini Düşünüyorum
Yüksek

Ons altın geçen hafta açıklanan seçim sonuçlarından bu yana yaklaşık yüzde 7 düşerek ons başına 2,555 dolara kadar geriledi. Bu düşüşten etkilenen gram altın ise 2.824 TL seviyesinde işlem görüyor.

Ons altın saatlik grafik
Kaynak: Paratic Piyasalar

Citi’nin emtia araştırma birimi başkanı Maximilian Layton, altın ve gümüşteki yükseliş trendinde bir ara verildiğini ve bunun birkaç hafta sürebileceğini belirtti. Layton, ABD borsalarının düşük vergi ve düzenleme beklentileriyle yükseldiğine dikkat çekerek, bu durumun altın fiyatlarını aşağı yönlü baskıladığını söyledi.

Seçim sonrası artan risk iştahı, kripto paralara da yansıdı. Bitcoin, Trump’ın sektöre yönelik vaatlerini gerçekleştireceği umutlarıyla Çarşamba günü ilk kez 93.000 doların üzerine çıktı.

Layton, Trump’ın geniş çapta vergi indirimi ve deregülasyon politikalarıyla “kırmızı bir zafer” kazanacak gibi göründüğünü belirterek, bunun yatırımcıları hisse senetlerine ve Bitcoin’e yönlendirdiğini, altından ise uzaklaştırdığını ifade etti.

Bu durum ABD Dolar Endeksi’nde de (DXY) kendisini gösterdi. DXY artışını sürdürdü ve son bir yılın en yüksek seviyesine ulaştı. Bu durum, dolar cinsinden altını diğer para birimlerini kullanan yatırımcılar için daha pahalı hale getirdi.

Commonwealth Bank of Australia’dan Vivek Dhar, ABD dolarındaki yükselişin Trump’ın enflasyonist politikalarının, özellikle vergi indirimleri ve tarifelerin, piyasalar tarafından fiyatlanmasının bir yansıması olduğunu ifade etti.

Yasal uyarı: Bu haber sadece bilgilendirme amaçlıdır. Paratic.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri ve mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Bu haberde yer alan görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihinize uygun olmayabilir. Bu nedenle yalnızca burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı verilmesi uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Manşet Haberleri

Hizmetlerimizi geliştirmek ve yasal mevzuata uygun şekilde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve iptal için Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2025/1Ç Kar/Zarar 37.60% / 62.40%
Hesabınızı şimdi oluşturun!
Kolay kayıt, hızlı işlem ve uzman analizlerle başarıya giden yolda lider adımı atın.