Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

Altın geriledi: Artan risk iştahı ve İran görüşme umutları baskı yarattı

ABD-İran arasında yeniden başlayabilecek görüşmelere yönelik iyimserlik, güvenli liman talebini zayıflatırken altın fiyatlarında sınırlı düşüşe yol açtı.
Altın geriledi: Artan risk iştahı ve İran görüşme umutları baskı yarattı
HABER GİRİŞ

Altın fiyatları, gün içinde bir ayın zirvesini test etmesinin ardından yönünü aşağı çevirdi. Piyasalarda artan risk iştahı ve ABD-İran görüşmelerine dair umutlar, güvenli liman talebini zayıflatarak fiyatları baskıladı.

Sizce Gram Altın Fiyatı Ne Olur?
Sonuçları görmek için lütfen katılım sağlayınız.
Düşük
Düşeceğini Düşünüyorum
Yükseleceğini Düşünüyorum
Yüksek

Ons altın fiyatı TSİ 09:50 sularında yüzde 0,42 düşüşle 4820 dolar sınırında hareket ederken, gram altın yüzde 0,39 düşüşle 6935 TL’nin hemen altında işlem görüyor.

ABD Başkanı Donald Trump’ın barış görüşmelerinin yeniden başlayabileceğine yönelik açıklamaları, küresel piyasalarda iyimserliği artırdı. Bu gelişme, yatırımcıların riskli varlıklara yönelmesine neden olurken, altın üzerindeki baskıyı güçlendirdi.

Analistlere göre altın fiyatları kısa vadede Orta Doğu kaynaklı haber akışına duyarlı kalmaya devam ediyor. Marex’ten Edward Meir, görüşmelerin yeniden bozulması halinde piyasalarda eski dinamiklerin geri dönebileceğini belirtti.

Öte yandan petrol fiyatlarındaki yükseliş enflasyon endişelerini artırıyor. Normalde enflasyona karşı koruma aracı olarak görülen altın, yüksek faiz ortamında getiri sağlamadığı için baskı altında kalıyor.

OCBC analistleri ise son fiyat hareketlerinin yatırımcıların savunmacı duruştan uzaklaşıp “risk-on” moduna geçtiğini gösterdiğini vurguladı. Bu durum, altın ve gümüşteki yükselişlere rağmen genel piyasa eğiliminin riskli varlıklar lehine olduğunu ortaya koydu.

Yasal uyarı: Bu haber sadece bilgilendirme amaçlıdır. Paratic.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri ve mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Bu haberde yer alan görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihinize uygun olmayabilir. Bu nedenle yalnızca burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı verilmesi uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Manşet Haberleri

Hizmetlerimizi geliştirmek ve yasal mevzuata uygun şekilde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve iptal için Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2026/1Ç Kar/Zarar 21.61%-78.39%
Piyasalar yükselişte veya düşüşte olabilir.
Fiyat beklentini iki yönlü değerlendir.