Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

Almanya’dan Yaşlanan İşgücüne Çözüm: Robot İşçiler

Almanya, yaşlanan nüfusu nedeniyle iş gücü piyasasında robot hizmet sağlayıcıların kullanımını artıracak.
Almanya’dan Yaşlanan İşgücüne Çözüm: Robot İşçiler
HABER GİRİŞ
SON GÜNCELLEME

Değişen ve gelişen dünyamızda, teknoloji hayatımızın her alanında söz sahibi olurken, birçok ülke işgücü piyasasında robot kullanımını artırmaya yöneldi. Bu konuda Japonya ve Güney Kore ön planda olurken, Avrupa tarafında da mecburi geçişler konuşulmaya başlandı.

Alman Federal İstatistik Ofisi’nden elde edilen verilere göre Almanya’da 45,9 milyon insan istihdam ediliyor. İstihdam oranı 1990 yılından bu yana en yüksek seviyelere çıksa da birçok şirket açık pozisyonlarını doldurmak için vasıflı işçi bulamadığını bildiriyor.

Mart ayında yapılan bir açıklamada ise Avrupa’nın en büyük ekonomisinin, iş gücü kıtlığını gidermek için yeni vatandaşlık yasası çıkarma yolunda köklü bir karar almaya hazırlandığı belirtilmişti.

Almanya İstihdam Araştırma Enstitüsü müdür yardımcısı Ulrich Walwei ise dijitalleşmenin Almanya’nın iş gücü kıtlığına çözüm getireceğini belirtiliyor.

Robotlarla Üretkenlik ve Verim Artırılacak

Açık pozisyonların doldurulması için robotların kullanılması önerilirken, özellikle hizmet sektöründe kullanılmasının üretkenliği ve verimi artıracağı belirtiliyor.

GCM Yatırım Banner

Alman İşveren Dernekleri Konfederasyonu Başkanı Steffen Kampeter, birçok toplumda modern teknolojilerin kullanımı ile ekonomik büyüme ve iş gücü piyasası arasında bir ilişki olduğunu söyledi.

Almanların robotların işlerini çalmasından korkmadıkları belirtilirken, yapılan bir ankette katılımcıların sadece yüzde 10’u işlerini kaybetme riski olduğunu belirtti.

Ulrich Walwei, dijitalleşmenin bir sonucu olarak büyük iş kayıpları olmayacağının altını çizdi.

Almanya Avrupa’nın En Büyük Robot Stoğuna Sahip

Avrupa Komisyonu’nun 2020 verilerine göre Almanya, Avrupa Birliği ülkeleri arasında en büyük robot stoğuna sahip. Çoğunun otomotiv sektöründe kullanıldığı belirtilirken, yiyecek ve içecek alanında da tercih edildiği biliniyor.

International Federation of Robotics ve European Jobs Monitor, 2015 yılında Almanya’da imalat sektöründe her 1000 işçiye, 20’den fazla robotun düştüğünü açıkladı. Bu sayının son sekiz yılda arttığına da dikkat çekildi.

Avrupa’nın en hızlı yaşlanan ekonomisi olan Almanya’da, yaşlı çalışanların yeteneklerini ve deneyimlerini aktarması, robotların fiziksel zorluğu fazla olan işlere verilmesi ve böylelikle hibrit bir gelecek oluşturulması hedefleniyor.

Manşet Haberleri

Size daha iyi hizmet verebilmek için Yasal Mevzuat çerçevesinde, veri politikalarımızda belirtilen amaçlarla sınırlı olmak üzere çerezler (cookies) kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve izin iptali ile ilgili olarak Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2023/4Ç Kar/Zarar %36.13/63.87%
Yatırımlarınızı GCM Yatırım Aracılığıyla Yönetin
Kişisel Yatırım Temsilciniz ve Piyasa Analizlerine Ücretsiz Ulaşın